BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tatilciler dikkat! Dolandırılabilirsiniz

Eğer hala tatile çıkmadıysanız ve şu aralar tatile çıkmayı hayal ediyorsanız, bu haberi okumadan sakın turizm şirketleri ile iletişime geçeyim demeyin..

Abone ol

Son yıllarda mantar gibi türeyen turizm şirketleri, tatil hayali kuran yerli ve yabancı turistlerin canını fena yakıyor.. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte gazetelerin ilan sayfalarında yer alan turizm şirketlerinin sayısında bir patlama yaşanıyor. Tatlı tatil hayali kuran yerli ve yabancı turistlere yönelik ilanlar veren bazı turizm şirketleri ise adeta vurgun yapıp sırra kadem basıyor..

Formül belli; Tatilcilere rüyalarında göremeyecekleri bir tatili hayal edemeyecekleri bir fiyatla sunan bu turizm firmaları, büyük katılımların ardından bir gecede kepenkleri indirip adeta buhar oluyor.. Paralarını aldıkları tatilcileri ortada bırakan bu firmalar bir sonraki gün ise başka bir isim adı altında yeniden faaliyete başlıyor..

Bu naylon firmaların canını yaktığı kişiler sadece tatilciler değil.. tatil beldelerindeki pek çok otel de bu firmalar tarafından dolandırılıyor. Tatilcileri otele gönderen bu turizm şirketleri, bir hafta ya da ödeme günü geldiğinde aniden sır oluyor..

Bu naylon turizm şirketlerinin kurbanlarından biri de Fethiye Ovacık'taki Rüya Otel'in işletmecisi Hakan Göksu.. Bölgenin en çok rağbet gören otellerinden birini işleten Göksu, bu tür firmaların önünün kesilmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini söylüyor..

Göksu, "Kimin ne olduğu alnında yazmıyor. Bize büyük kafileler gönderiyorlar.. Biz konuklarımızı ağırlıyoruz ama ödeme günü geldiğinde bir bakıyoruz ki böyle bir firma yok.. Adate sır olup gidiyorlar.. Para için dolandırmayacakları kimse yok.. Yerli ya da yabancı turist farketmiyor. Bu sahtekarlıklar da turizmi baltalıyor.. Bu yönde ciddi bir çalışma yapılması yok.. Aksi taktirde daha çok can yanacak..." diyor..

YETKİ BELGESİ SUDAN UCUZ

Göksu, turizm şirketi kurma sistemine de değinerek, "Turizm Yetki Belgesi almak 40 milyar.. Bu parayı veren herkes TURSAB'dan yetki belgesini alabiliyor.. Başka hiç bir araştırmaya gerek duyulmuyor.. TURSAB'ın bu konuda daha bağlayıcı daha detaylı bir sistem kurmasının zamanı geldi de geçiyor. Yoksa yakında kurunun yanında yaş da yanacak ve turizm şirketlerine olan güven dibe vuracak" uyarısında bulunuyor..

Hakan Göksu bu konuda tatilcileri de uyararak, kendini ispatlamış, kurumsal anlamda tanınan ve bilinen güvenilir turizm şirketlerini tercih etmelerini özellikle tavsiye ediyor.