BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Okumadan çıkmayın yağmur var

Marmara'nın güney ve doğusunda öğle saatlerinden, Karadeniz'de ise akşam saatlerinden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Abone ol

Marmara'nın güney ve doğusunda öğle saatlerinden, Karadeniz'de ise akşam saatlerinden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Adapazarı ile İzmit genelinde yağış beklendiği belirtildi. Yağışların akşam saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.

Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te ise akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışın yarın akşama kadar süreceği kaydedildi. Yağışların kuvvetli rüzgarla birlikte doluya neden olabileceği bildirildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve çatı uçması gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması istendi.

HAVA SICAKLIĞI : Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle batı ve güneybatı, kuzey kesimler ile zamanla iç ve batı bölgelerimizde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde, öğleden sonra Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük) kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (dolu, kuvvetli rüzgar, yıldırım, su baskını vb.) ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden sonra Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde, öğleden sonra bölgenin doğusunda (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Kütahya'nın batı ilçeleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli'nin kuzey ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçeleri, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, kıyıları ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çorum ve Merzifon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.