BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Devlet 20 Mehmetçiği aç bıraktı

Şimdi sıkı durun! İstanbul'da hükümlü bekleyen askere hastane yemek vermiyor. Nedeni ise atılmayan bir imza!

Abone ol

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi olmak amacıyla gelen tutuklu ve hükümlüleri bekleyen yaklaşık 10 askerin, Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında protokol yazışması yapılmadığı için 20 gündür hastanede yemek yiyemedikleri ortaya çıktı.

Hastanenin mahkûm koğuşunda bulunan tutuklu ve hükümlüleri 24 saat beklemek zorunda olan askerlerin, yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Koşuyolu Kalp Hastanesi’ne gittikleri belirtildi.

Her gün yakşık 2 bin 500 kişiye yemek verilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Askerlere yemek vermek için Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan protokol yazışması istedik. Böylece askerlere yemek verecektik. Fakat protokol gelmedi. Burada askerlerin yediği yemek bizim zimmetimize geçiyor. Biz yemek firmasından yemek satın alıyoruz. Kişilerden bunun parasını alıyoruz. Bize protokol yazısı gelmediği için yemekhanede açık çıkıyor. Hırsızlık yapmış muamelesi görüyoruz, sıkıntıya giriyoruz. ”