BIST 10.113
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.409,22
HABER /  GÜNCEL

İşte Cüppelinin sevdiği bebekler!

Cüppeli Ahmet Hoca ''Öyle bebekler yapıyorlar ki uzun bacaklı, çıplak. Tahrik edecek bebekler'' demişti. Oyuncak piyasasında bunların tam tersi, dua okuyan, çarşaflı bebekler de var...

Abone ol

Cüppeli Ahmet Hoca, internet sitesinde yayımladığı fetvasında çocukların oynadığı bebeklerin normal insanı tahrik edecek türden uzun bacaklı, saçlı, hatta çıplak gibi olduklarını söylemişti...

Cüppeli Hoca'nın sözünü ettiği Barbie bebeklerin aksine piyasada 'tahrik etmeyecek türden' dua okuyup namaz kılan, saçının teli görümeyen, hatta çarşaflı bebekler de var...

Elif, Asya, Hilal gibi isimleri olan ve Çin'den ithal edilen bu bebekler, kız çocuklarının gözdesi Barbie bebeklerin papucunu dama atacak gibi.

İnternette yaklaşık 20 TL bedelle satılan bebeklerden pille çalışan Hilal ve Elif bebekler sureler, ilahiler ve Türkçe dualar okuyor. Daha çok 0-6 yaş arasındaki kız çocuklara yönelik hazırlanan bebekler, namaz da öğretiyor. İşte o bebekler:


ASYA BEBEK: Üç kalem pille çalışan Asya bebek sağ elini sıktığınızda namaza niyet ediyor ve Sübhaneka, Fatiha ve Felek surelerini okuyor. Sol elini sıktığınızda ise Fatiha ve Nas surelerini okuyor. Göğsüne bastığınızda Ettahiyyatü, Allahümme Salli ve Barik, Rabbena dualarını okuyor. Karnına bastığınızda Türkçe Dua ediyor. Sağ bacağına bastığınız da 1.rekat, sol bacağına bastığınız da 2. rekat rüku, sağ ayağını sıktığınız da 1.rekat secde, sol ayağını sıktığınız da 2.rekat secde ediyor.

HİLAL BEBEK: Türkçe konuşuyor, iki kalem pille çalışıyor. Dua ve ilahi okuyor. İhlas, Süphaneke ve Fatiha surelerini okuyor. Sağ bacağındaki butona basarak sıktığınızda “Anneciğim Uykum Var” diye, sol bacağındaki butona bastığınızda “Babacığım” diyor.

GÜLAY BEBEK: İstiklal Marşı’nı okuyor, Memleketim şarkısını söylüyor.

ELİF BEBEK: Dua ediyor ve ilahi okuyor, süt içiyor. 3 kalem pille çalışıyor.

ERKEKLER İÇİN DE OYUNCAKLAR VAR...

[PAGE]


FURKAN’IN BİLGİSAYARI: Ekranda Namazın Başlangıcı namaz kılan türbanlı çocukların olduğu oyuncak laptopta namaz kılma pozisyonları bulunuyor. Ayrıca laptopun tuşlarına basıldığında çocuklar çeşitli duaları dinleyebiliyor.

İSLAMIN CENNETİ OYUN SETİ: Hem küçüklerin hem büyüklerin oynayacağı oyun seti. Çocuklara İslam’ı öğrenmek ve iyi davranışları kazandırmak için hazırlandığı belirtilen oyun setinde 1 adet VCD-İslamın beş şartı çizgi film, 1 adet oyun kartonu, 55 adet soru kartı-220 soru, 1 adet Kur’an Elifbası kitabı, 1 adet Namaz öğreniyorum kitabı, 1 adet bulmaca bilmece kitabı, 1 adet sayı topacı ve 6 adet piyon bulunuyor. .