BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.390,09
HABER /  POLİTİKA

İktidarın oyları eriyecek

CHP Lideri Deniz Baykal 'Hükümet önümüzdeki seçimde komple değişecek. Bunu muhalefet lideri olarak söylemiyorum'' dedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önümüzdeki dönemde yapılacak genel seçimlerde iktidarın oylarının eriyeceğini iddia etti.

Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve partililerle birlikte Kalecik Belediyesi'ni ziyaret ederek, halka hitap etti. 29 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Nevzat Şahin'i kutlayan Baykal, ''Kalecik'e bir borcumuz var. Borcumuzu ifade etmek için geldik'' diyerek Kaleciklilere teşekkür etti.

Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''29 Mart seçimleri pek çok değişikliğin işaretini verdi. İktidar büyük oy kaybetti. 8 puan birden aşağı indi. Önümüzdeki seçimlere, yaklaşık 2 yıl süre var. Bu süre içinde hiç kuşku duymuyorum, iktidarın oyları eriyecektir.''

29 Marttan 1 hafta sonra hükümetin yarısının değiştiğini ifade eden Baykal, ''Yani hükümet, bu seçimin kendisini etkilediğini, muhalefetin yalnızca belediye başkanlığı seçimiyle geçiştirilemeyeceğini gördü. Ve hükümet değişmeye başladı. Önümüzdeki seçimlerde öyle bir oy kullanacaksınız ki, İnşallah hükümetin tamamını değiştireceğiz. Bunu bir muhalefet partisi olarak söylemiyorum, Türkiye'nin gerçeği budur. İhtiyacı budur'' diye konuştu.

Kalecik halkına, ''Türkiye'nin ekonomisi iyi yönetiliyor diyebilir miyiz? Eğer ekonomi iyiyse, niye Türkiye küçülmeye başladı? Niye sofradaki somun küçülmeye başladı? diye soran Baykal, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bütün dünya büyüyor, Türkiye küçülüyor. Niye küçülüyor? Dünyada işsizliğin arttığı ikinci ülke oldu Türkiye. İşsizliğin artması ekonominin iyi olduğunu mu ortaya koyar? İşsizlik artıyor, ekonomi daralıyor. Çünkü kaynak yok, para bulamıyoruz. Başbakan, emekliye para vermeye gelince 'yok' diyor. Kendi damadının başında bulunduğu bir gazete ve televizyona kendi reklamını yapsın diye devletin kaynaklarından 750 milyon dolar kredi verdi mi vermedi mi? Bu kaynağa para buluyorsun da emekliye ayda 5 liradan fazla para yok, nasıl diyebilirsin?''