BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.387,15
HABER /  POLİTİKA

MHPli başkanın had aşan sözü

MHP'nin eski ilçe başkanı Uygur katliamı ile ilgili öyle sözler söyledi ki hemen tepki çekti. AKP sözleri kınadı.

Abone ol

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Çin'deki katliamı değerlendirirken “Türkiye Cumhuriyeti devletini ne zaman Türkler yönetmeye başlar, o zaman sıkıntılar biter” sözleri Fethiye'de tepkiyle karşılandı. AKP İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Saatcı'nın haddini aştığını söyledi.

NE ZAMAN Kİ TÜRKLER YÖNETİR

Fethiye'de MHP eski İlçe Başkanı Süleyman Taşkın, Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazeteciler Başkan Saatcı'ya Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı kanlı saldırılar konusundaki düşüncesini sordu. Türklerin, tarihinin her döneminde kan ve gözyaşı içerisinde yaşadığını belirten Başkan Saatcı, “Bosna Hersek'ten Kırım Türkleri'ne, Kıbrıs'tan Çin'in Uygur Bölgesi'ndeki Türklere kadar soydaşlar, baskılar ve katliamlar yaşamıştır. Çinliler Uygur Türk'lerini kedi köpek avlar gibi avlıyorlar. Güçlü olmadığımız takdirde bizim de sonumuz budur. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ne zaman Türkler tarafından yönetilmeye başlar, o zaman sıkıntılar biter” diye konuştu.

AKP'Lİ TÜRKAN: ‘HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMA’

Başkan Behçet Saatcı'nın bu sözleri, ilçede tepkiyle karşılandı. AKP İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın sözlerine sert tepki gösterdi. Türkan, “Çin'de Uygur Türklerine yapılanları lanetliyorum. Ama tabii ki, Behçet Saatcı'nın açıklamasını da kınıyorum. Haddini aşan bir açıklamadır” dedi.