BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Türk kızı korsanların eline düştü

Aden'de Somalili korsanlar tarafından rehin alınan Horizon-1 adlı Türk gemisinde bir de kadın kaptan bulunuyor.

Abone ol

Somalili korsanlar tarafından Aden Körfezi’nde kaçırılan Horizon-1 adlı Türk gemisinin dördüncü kaptanı, arkadaşlarının ‘Denizkızı’ adını taktığı Aysun Akbay’ın İzmir’deki ailesi endişeli bekleyiş içinde.

Somalili korsanlar tarafından geçen hafta Aden Körfezi’nde kaçırılan ‘Horizon-1’ adlı Türk gemisinin dördüncü kaptanı Aysun Akbay’ın (24) İzmir Menemen’de oturan ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. ‘Mavi vatan’ dediği, denizi ve yüzmeyi çok sevdiği için arkadaşlarının ‘Denizkızı’ adını taktığı Aysun kaptanın babası Özcan Akbay, kızının iki aydır gemide görev yaptığını belirterek, şunları söyledi:

SON KONUŞMAMIZ

“İki gün önce Türk gemisi kaçırıldığını televizyondan öğrendim. Ama kızımın görev yaptığı gemi olacağını hiç tahmin etmemiştim. Bu sabah (dün) tatildeyken, kızımın gemisinin kaçırıldığını duyunca şoke oldum. Kızımla gemi kaçırılmadan bir gün önce görüştük, sesi iyiydi. Kızım mesleğini severek yapıyor. Kaptanlık yapacağını söyleyince tereddüt ettik ama sevgisini görünce karşı çıkmadık. Umutla korsanların kızımı bırakmasını bekliyoruz.”

TELEFONU KORSANLAR AÇTI

Gözü yaşlı anne Şerife Akbay da bir an önce kızına kavuşmak istediğini belirterek“Yetkililerin ilgilenmesini bekliyoruz. Lütfen yardımcı olsunlar bize” dedi. Aysun Akbay’ın ablası Ayşen Akbay ise kardeşinin kaçırıldığını öğrenince gemiyi aradığını, telefonu korsanların açtığını ancak anlaşamayıp konuşamadıklarını anlattı.Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Güverte Bölümü’nden Uzakyol Vardiya Zabiti olarak geçen yıl mezun olan Aysun Akbay, Menemen Anadolu Lisesi’nde okurken tanıtıma gelip stant açan üniversitelerin broşürlerinden etkilenip bu bölümü seçti. Genç kız mesleğe adım attıktan sonra 5 yıl gemide çalışıp 2’nci kaptanlığa terfi ettikten sonra karada çalışmayı planlıyordu.