BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Tatil kararı alınan iller

İstanbul'da eğitim başlıyor... Ancak diğer bir çok ilden yine tatil kararları geliyor. İşte son durum...

Abone ol

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı batıdaki etkisini yitirdi. Bununla birlikte Anadolu'da yoğun yağış hayatı felç ediyor... İllerden arka arkaya tatil kararları gelmeye başladı...

İstanbul'da çarşamba günü okullar açık olacak. 2 günlük tatil bitiyor ve ders başı yapılıyor...

Eğitime ara verilen iller ise şöyle;

TOKAT
Tokat Valisi Recai Akyel, olumsuz hava koşulları yüzünden kentte ilköğretim okulları ve liselerin çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

GİRESUN
Giresun'da, Keşap ilçe merkezi dışında il genelindeki tüm okullarda çarşamba okullar tatil edildi. 

TRABZON
Kent merkezinde tatil kararı yok... Ancak Çaykara, Dernekpazarı
ve Yomra ilçelerine bağlı köylerdeki okullar çarşamba günü tatil edildi.

VAN
Van'da bazı ilçelerde etkili olan kar sebebiyle okullar tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle Van'ın Saray ilçesinde ilköğretim ve liselerde çarşamba günü tatil kararı alındı. 

Alınan bilgilere göre, Çaldıran'da etkili olan kar sebebiyle Kaymakamlık tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerde tüm okulların yarın için tatil edildiği kaydedildi.

RİZE
Rize Valisi Kasım Esen, kar yağışından dolayı il genelindeki ilköğretim, orta öğretim, yaygın eğitim kurumları ve dershanelerin çarşamba günü tatil edildiğini bildirdi.

YOZGAT
Yozgat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde çarşamba günü eğitim-öğretime ara verildi.

SAKARYA

Sakarya'nın Karapürçek ve Taraklı ilçesinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Geyve, Hendek, Kocaali ve Pamukova ilçelerinde ise yollarının kapalı olması nedeniyle okula gelemeyecek öğrencilerin idari izinli sayılacakları bildirildi.

MALATYA

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, kar nedeniyle bazı okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

20-21 Şubat tarihlerinde tatil edilen merkeze bağlı köy okulları şunlar: "Alhanuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Çakırhan İlköğretim Okulu (2 gün), Beydağı Balıkderesi İlköğretim Okulu (2 gün), Gülamuşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Kamıştaş İlköğretim Okulu (2 gün), Dirican İlköğretim Okulu (2 gün), Pelitli İlköğretim Okulu (2 gün), Tanışık İlköğretim Okulu (2 gün), Uluköy Ahudere İlköğretim Okulu (2 gün), Beypınar İlköğretim Okulu (2 gün), Uzundere İlköğretim Okulu (2 gün), Yaygın Puluşağı İlköğretim Okulu (2 gün), Mengin İlköğretim Okulu (2 gün)."

SİVAS

Sivas'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle daha önce 2 gün tatil edildiği açıklanan ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği bildirildi. Öğrenciler çarşamba günü de okula gitmeyecek.


(NOT: HABER, BİLGİ GELDİKÇE GÜNCELLENMEKTEDİR...)