BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Kadın doktora bıçak!

Akıl hastanesindeki kadın doktoru bıçaklayan zanlıya 9 yıl ağır hapis!

Abone ol

Bakırköy'deki Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktoru, "kendisine ilaç yazmadığı" gerekçesiyle bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Belkiya Erbaş getirildi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Muharrem Vural, müvekkilinin haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini, olaydan pişman olduğunu ve uzun süredir tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
Son sözü sorulan sanık Erbaş da pişman olduğunu belirterek, "Takdir mahkemeye aittir" dedi.

Hakim Tursun, sanığın suç işlemekteki kararlılığı, ısrarı ve sebatı ile müdahilin yaralarının vahameti dikkate alındığında ceza maddesinin alt sınırından ayrılmak gerektiğini bildirdi.

Belkiya Erbaş'ı "kasten yaralamak" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptıran hakim Nusret Tursun, "kasten yaralama eyleminin kişinin görevinden dolayı ve silahla" işlenmesi nedeniyle bu cezayı 4 yıl 6 aya çıkarttı.
"Kasten yaralama suçunun mağdurun yüzünde sabit ize neden olduğu" için cezada bir kat daha artırım yapan hakim Tursun, Belkiya Erbaş'a sonuç olarak 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.