BIST 10.258
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.411,62
HABER /  GÜNCEL

Karakış yolları kapattı

Yurtta soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Ardahan'da etkili kar yağışı ve fırtına nedeniyle Çıldır-Kars kara yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili fırtına ve kar yağışı nedeniyle Çıldır-Kars kara yolunun ulaşıma kapandığını, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Yıldırım, halen ulaşıma kapalı olan Ardahan-Şavşat kara yolunda çalışmalara etkili tipi nedeniyle ara verildiğini kaydetti. 

Zonguldak

Zonguldak, Karabük ve Bartın'da 111 köy yolu ulaşıma kapandı. 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışından sonra Zonguldak'ta 39, Karabük'te 36 ve Bartın'da da 36 olmak üzere toplam 111 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bölge Trafik ekiplerince, Ankara yönüne zincirli tüm araçların geçişlerine izin verildiği, İstanbul yönüne gidecek tır ve kamyonların geçirilmediği bildirildi. 

Kırıkkale

Kırıkkale'de, yoğun kar ve tipi nedeniyle Kızılırmak'taki göletler dondu, 171 köy yolu ulaşıma kapandı. Bahşılı ilçesinde bulunan Celal Bayar piknik ve çay bahçesindeki suni göl dondu, kayıklar ve iskeleler karla kaplandı.

Çocuklar, kızak kayarak ve kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Şehir merkezi ile Gündoğdu, Başpınar, Sanayi, Etiler, Kaletepe, Yuva, Karşıyaka ve Yenimahalle semtlerinin ara sokaklarında ulaşımın zaman zaman sağlanamadığı belirtildi. 

Osmaniye

Osmaniye'de 21 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Vali Zübeyir Kemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 3, Bahçe ilçesinde 9, Düziçi ilçesinde 2, Hasanbeyli ilçesinde 3, Kadirli ilçesinde 3 ve Sumbas ilçesinde 1 olmak üzere toplam 21 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.