BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

İzmirde fuhuşa ağır darbe

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 64 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Ahtapot-35" adıyla, Buca, Bornova, Çiğli, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde 29 ev ile 5 otelde arama yapan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 5'İ Ukrayna uyruklu 32 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, iki ayrı gruba yönelik polis ekiplerinin 6 aydır sürdürdüğü teknik takip ve izlemenin ardından gerçekleştirilen operasyonda, daha önceden belirlenen ev ve otellere baskın yapıldı. Operasyonlarda, bir grubun yönetici kadrosunu oluşturan Ukrayna vatandaşı 2 kişi ile Ukrayna uyruklu Türk vatandaşı 3 kişinin de aralarında bulunduğu 7'si kadın 32 kişi yakalandı.
Bu arada 15'i Moldova, 10'u Ukrayna, 3'ü Belarus, 3'ü Azerbeycan, 1'i Rus, 1'i Türkmen, 1'i ise Kırgızistan uyruklu 34 kadın gözaltına alındı.

Ekipler, fuhuşta kullanıldığı belirlenen 7'si taksi ve 10 otomobile el koyarken, ayrıca 1 tabanca, 1 kurusıkı silah, 25 bin YTL ve ziynet eşyası ele geçirildi. Şebeke üyelerinin, yabancı uyruklu kişileri evlerde veya otellerde tuttukları belirtilirken, telefonla fuhuş pazarlığı yaparak, anlaştıkları kişilere kadınları, ticari taksiler veya kendi otomobilleriyle götürdükleri tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, zanlıların sorgularının devam ettiği bildirildi.