BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL

Mersinde AIDS paniği

Mersin'de yakalanan yabancı uyurklu bir hayat kadınında HIV virüsüne rastlandı

Abone ol

Mersin'de düzenlenen Toros-33 kod adlı fuhuş operasyonunda yakalanarak sınır dışı edilen Moldova uyruklu Victoria Sirbu'nun HIV virüsü ve Gonoro hastalığı taşıdığı ortaya çıktı.

Oparasyon kapsamında gözaltına alınan 20 bayanın, Zührevi ve Bulaşıcı Hastalıklar Tabipliğinde yapılan muayeneleri ve serolojik kan tetkiklerinde Gonoro hastalığı taşıdıkları belirlenerek revire teslim edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda, fuhuş amaçlı insan ticareti yapıldığı, kadınların zorla ve tehditle para karşılığı seks kölesi haline getirildiği, bunların bir örgüt faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirildiği tespit edildi. Gerçekleştirilen Toros-33 kod adlı operasyon kapsamında 45 şüpheli, 27 Ocak tarihinde adli mercilere sevk edildi ve bu şüphelilerden 36'sı tutuklandı.

Bu operasyonlar sırasında fuhşa sürüklendiği tespit edilen 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 18 bayanın Zührevi ve Bulaşıcı Hastalıklar Tabipliğinde muayeneleri ile serolojik kan tetkikleri yapılarak 14 bayanın cinsel yolla bulaşan Gonore hastalığı taşıdıkları tespit edildi. Yapılan serolojik kan tetkikleri sonucunda ise sınır dışı edilen bayanlardan Moldova uyruklu Victoria Sirbu'nun Gonore hastalığı ve HIV virüsü taşıdığı açıklandı.