BIST 10.613
DOLAR 32,24
EURO 35,05
ALTIN 2.487,03
HABER /  MAGAZİN

Tarkan'ın TRT'den dudak uçuklatan talebi

İddiaya göre ünlü sanatçı TRT’den 5 milyon dolar talep etti. Rakam kabarık gelince Yüksek Sadakat ile anlaşıldı

Abone ol

İddiaya göre ünlü sanatçı TRT’den 5 milyon dolar talep etti. Rakam kabarık gelince Yüksek Sadakat ile anlaşıldı. Ünlü sanatçı Tarkan 2011’deki Eurovision’a sürekli katılmayacağını söylese de adaylar arasında hep en başta gösterildi.

Kulislerde konuşulanlara göre TRT yönetimi son ana kadar Tarkan’la yarışma konusunda pazarlıklarını sürdürdü. Tarkan geçtiğimiz aylarda TRT yetkilileriyle son derece gizli bir toplantı yaparak, Eurovision için istediği bütçeyi söyledi. 

3 milyon doları beğenmedi 

Tam 5 milyon dolar karşılığında Türkiye’yi temsil etmek istediği iddia edilen Tarkan’ın bu talebi karşısında, TRT yetkilileri 3 milyon dolara kadar çıktı. Pazarlık görüşmeleri iki tarafın temsilcileri arasında sürerken, Tarkan, “5 milyon dolardan aşağıya olmaz” diyerek aksi halde Eurovision’a gitmeyi hiç düşünmediğini iletti. Bunun üzerine acil toplantı yapan TRT yöneticileri, ellerindeki anketlerde en çok ilgi gören sanatçı ve gruplar içerisinden hiçbirini uygun bulmadı. Eurovision konusunda hiçbir kulis çalışması yapmayan, hatta TRT yöneticilerinin listesinde yer aldıklarından dahi habersiz olan Yüksek Sadakat grubu son anda Eurovision temsilcisi olarak seçildi ve kamuoyuna duyuruldu. Ve Yük sek Sadakat grubu ile 300 bin dolara anlaşıldı. TRT kurumunun Yüksek Sadakat ile anlaşmasında geçtiğimiz yıl Manga’nın aldığı ikinciliğin etkili olduğu belirtildi.