BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.501,47
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor'un yeni stadı 2012'de açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursaspor stadını 2012'de açmayı planladıklarını söyledi

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Velodrom Bölgesini inşaata hazır hale getirmek için çalışmalarına başlıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 Şubat'ta ihaleye çıkılacak olan yeni stadyumun yapılacağını velodromdaki mevcut tesislerin yıkımına 5 Şubat Cumartesi günü başlanacağını ve stadı 2012'de hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye – Türkiye Dostluk Heyeti ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Bursa'ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracak olan stat çalışmalarının zor bir süreci kapsadığını söyledi. Velodromdaki Oyak Reno tesislerinin bugünkü (dünkü) son maçının ardından boşaltılacağını belirten Başkan Altepe, "Veldoromda bulunan mevcut kulüpler için Büyükşehir Belediyesi'nin yeni tesisler hazırlandı. Bugün de maçlar var. Oyak Reno'nun tesisi de maçtan sonra boşaltılacak ve 5 Şubat Cumartesi günü de bölgede yıkım başlayacak" dedi. 

Yeni stat projesinin ihalesinin 17 Şubat'ta yapılacağını hatırlayan Başkan Altepe, ihale öncesi velodromu inşaata hazır hale getireceklerini vurgulayarak, "İhaleyi alacak firmaya teslimata kadar bölgeyi temizlemek istiyoruz. Hedefimiz, en kısa zamanda stat inşaatına başlayıp, önümüzdeki yıl stadın kullanımına başlanmasıdır. 2012 yılı içinde, son kriterlere uygun en güzel stadı yapmış olacağız. Bursa'yı ve Bursaspor'u seven herkesin desteğini bekliyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız" diye konuştu. Stadın Bursa'ya bir an evvel kazandırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, Türkiye'nin en stratejik yerinde.

Bu tesisin de bir an önce tamamlanması konusunda acele ediyoruz. Herşeyin en güzeli Bursa'da olsun istiyoruz. Bu stat tamamlandığında Bursaspor maçlarını burada oynayacak diyerek, milli maçları ve Avrupa liglerinde oynanan maçların da burada oynanması için talepte bulunacaklarını ifade etti.