BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.515,47
HABER /  DÜNYA

Rus 'kopeyek'çi zengin oldu

Toplam 5 milyon kopeyek servete sahip olan Rus emeklinin sadece 1800 doları var.

Abone ol

Rusya’da Yuri Babin isimli bir emekli, 1998 finansal krizinin ardından eline geçen her kopeyek'i (Rusya’da kuruş) biriktirdi. Toplam 5 milyon kopeyek servete sahip olan Rus emeklinin sadece 1800 doları var.

Babin’in ünü dünyaya yayılınca kendisi New York’taki 'Mücizeler Kongresi'ne de davet edildi. Fakat Rus milyonerin vize sorunu nedeniyle ABD’ye gidemediği belirtildi. Sibirya'daki Novosibirsk kentinde yaşayan Babin, evini Rus Kopeyek Müzesi’ne çevirdi. Evinin bir odasını 12 yılda biriktirdiği 1 kopeyeklerle ve kopeyek dolu çuvallarla donatan Babin'in artık zengin olduğu ifade ediliyor.

Babin, Rusya’da yaşanan 1998 krizinden sonra eline geçen 1 kopeyekleri biriktirmeye başladı. Kendisine eşi Valentina da destek verdi. Ocak ayında kopeyeklerini sayan emekli vatandaş, beş milyon kopeyekten fazla servete sahip olduğunu fark etti.
Sevincini basına anlatan milyoner, “Şimdi evimde beş milyondan fazla 1 kopeyek var. Toplam ağırlığı sekiz ton. Artık biriktirmeyeceğim. Benim yüzümden Novosibirsk bankalarında 1 kopeyek kalmadı” dedi.