BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,75
HABER /  GÜNCEL

Duran trafik suçluları yakalattı

Fatih'te havaya ateş eden 3 kişi, bir kaza nedeniyle görev yapmakta olan trafik polisleri tarafından yolun kapatılması sonucu kıskıvrak yakalandı

Abone ol

Fatih'te havaya ateş eden 3 kişi, bir kaza nedeniyle görev yapmakta olan trafik polisleri tarafından yolun kapatılması sonucu kıskıvrak yakalandı. Şahısların üzerinden silah çıktı. Araçta da bir çakı ve boş kovan ele geçirildi.

Havaya ateş eden Hasan Fatih Ertek'in 2008 yılında adam öldürmek suçundan yattığı cezaevinden şartlı tahliyeyle salıverildiği öğrenildi. Havaya ateş eden zanlılar, 34 EK 3438 plakalı BMW marka otomobille olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri çevrede arama çalışmaları başlattı. Bu sırada E-6 karayolunda ilerleyen bir trafik ekibi otomobili fark etti ve takibe başladı. Kovalamaca esnasında yol üzerinde bir kaza meydana geldi. Trafik kaza nedeniyle bir ara durma noktasına geldi.

Takipteki ekip, telsizden kaza nedeniyle araçların yavaşladığını ve şüphelilerin de yolda bulunduğunu belirtince, kaza yerinde görev yapmakta olan trafik polisleri yolu trafiğe kapattı. Tek tek araçları kontrol eden trafik polisleri, BMW marka otomobili fark ederek yanına koştu. Şoför, polisleri görünce önce aracın kapılarını kilitledi.

Polisin silahını çekerek uyarmasının ardından şoför Hasan Fatih Ertek ile yanındaki Murat Güzel ve Vedat Güzel'i otomobilden indirdi. Şoförün üzerinde silah, araçta bıçak ve boş kovan bulan polis, Ertek ve arkadaşlarının üstünü detaylı şekilde aramaya başladı. Bu sırada üstü aranan Vedat Güzel, "Polis arka cebime bir şey koydu" diye bağırdı. Polis'in kendi cep telefonunu cebine koyduğunu anlayan Güzel sakinleşirken yanındaki ağabeyi Murat Güzel ile arkadaşı Hasan Fatih Ertek, polise direnmeye başladı. Polis, silahla ilgili sorularına çelişkili cevaplar alınca 3 kişiyi de gözaltına aldı.

Polis, aracın bagajında para ve senetlerin olduğunu söyleyen Murat ve Vedat Güzel kardeşleri birbirlerine kelepçeleyerek kendi araçlarının arka koltuğuna oturttu. Hasan Fatih Ertek ile Murat Güzel polis otosuyla götürülürken, Vedat Güzel, kendi otomobillerini bir polis nezaretinde polis merkezi önüne getirdi. Kimlik sorgusu yapılan Hasan Fatih Ertek'in 2008 yılında adam öldürmek suçundan yattığı cezaevinden şartlı tahliyeyle salıverildiği belirtildi. Polisin konuyla ilgili incelemesi sürüyor.