BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi konak restore edildi

Restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Kocagöz Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Abone ol

Bartın'ın Ulus ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılarak onarım ve restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Kocagöz Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Ulus'ta düzenlenen açılışa, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu bu potansiyeli harekete geçirmek için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "56 kilometrelik sahil şeridimizde deniz turizmi ve 3 bin yıllık tarihi geçmişi bulanan Amasra ilçemizde tarih ve kültür turizmi, büyük bölümü Bartın sınırlarında bulunan Küre Dağları Milli Parkı, yaylalar, kanyon ve şelaleleriyle ile de doğa ve eko turizm açısından Türkiye'nin nadide köşelerinden biri olan Bartın'da 300 civarında tarihi evimiz var. Bu evlerin onarımı ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri devam ediyor. Kocagöz Konağı'nın onarımı da bu çalışmalardan birisidir. Ulus ilçemizin adeta sembolü olabilecek bir eseri ortaya çıkardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gerekli ödenekleri aktararak desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a teşekkür ediyorum" dedi.


Bartın Valisi İsa Küçük, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Akman'ın konuşmalarının ardından tarihi Kocagöz Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler Kocagöz Konağı'nda İbrahim Boz'un ebru sergisi, Ahmet Güldür'ün Bartın tarihi ev maketleri sergisi ve Bartınlı fotoğrafçıların oluşturduğu grubun Bartın fotoğrafları sergisini gezdi.