BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Bomba sanıldı, maytap çıktı

Esenler Fatih Mahallesi Aksaray Caddesi'nde yürüyen kişinin üzerindeki patlayıcı madde bomba sanıldı.

Abone ol

Türkiye pazar gününe İstanbul Esenler'de bir kişinin üzerinde bomba patladığı haberiyle uyandı. Patlamanın önce bombadan kaynaklandığı açıklandı, ardından maytap olduğu ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği ilk haberde "Esenler'de Fatih Mahallesi Aksaray Caddesi'nde yürüyen kişinin üzerinde taşıdığı bomba patladı" denildi. Habere göre patlamada saldırganın yanı sıra bir de çocuk yaralandı. Elindeki patlayıcı infilak eden Süfhan Kıyanç'ın (20) yanı sıra 9 yaşındaki Y.O. yaralandı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi edilen Y.O, Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler'deki patlamanın nedeninin belirlenmesi için uzman ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, ''Olay büyütülecek bir konu değil, küçük bir patlama, çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

BOMBA DEĞİL MAYTAP

Ajansın son geçtiği haber ise Esenler'de 1'i çocuk 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın maytaptan kaynaklandığı yönünde oldu.

Habere göre emniyet yetkilileri, Kıyanç'ın sağ el baş parmağının kopmasına, serçe parmağı hariç diğer parmaklarının da ağır zedelenmesine yol açan patlamanın maytaptan kaynaklandığını belirtti.

Önce Bağcılar ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Kıyanç, VKV Amerikan Hastanesi'ne sevk edilirken, Y.O'nun İlçe Emniyet Çocuk Büro Amirliği'ndeki işlemleri sürüyor.