BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Emniyet, 'kasksız' sürücü avına çıktı

Kilis Emniyet Müdürlüğü, sürüş güvenliğinin sağlanması için il genelinde kasksız motosiklet sürücülerine ceza kesiyor.

Abone ol

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından motosikletler üzerinde başlatılan kask uygulaması sıklaşırken, kask takmayan motosiklet sürücülerine 62 TL para cezası kesildiği bildirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise Kilis-İslahiye, Kilis-Gaziantep, Kilis Öncüpınar Karayollarında motosikletler üzerinde kask uygulamasını sıklaştırdı. Günün değişik zamanlarında çeşitli kavşak, bulvar ve kritik yerlerde uygulamalarını sıklaştıran polis ekipleri, kask takmayan motosiklet sürücülerine 62 TL, motosiklette yolcu bulunanlar da kask takmamış ise yolculara da 62 TL para cezası kesiliyor.

Onlarca sürücü yakalanıyor

Günde onlarca motosiklet sürücüsüne kask takmadığı gerekçesiyle ceza yazılırken, ehliyetsiz motosiklet sürücülerinin motosikleti trafikten men edilirken, sürücüler ehliyetsiz motosiklet kullanmak suçundan mahkemeye sevk ediliyor. Uygulamalar sırasında eksozunun susturucularını çıkararak, çevre kirliliği yapan, motosikletlerde trafikten men ediliyor.

En çok motosikletli Kilis'te

Türkiye'de nüfus ortalamasına göre en çok motosikletin bulunduğu Kilis'te, artan motosiklet kazaları üzerine polis ekipleri denetimleri sıklaştırdı.