BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selçuklu'da çöp evler yıkılıyor

Selçuklu Belediyesi, ilçede yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve halk arasında çöp ev olarak bilinen binaların yıkımına başladı.

Abone ol

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, ilçede bulunan yıkılmaya yüz tutmuş ve tehlike arzeden eski yapıları sahiplerinin de onayını alarak ortadan kaldırıyor.

Sekiz mahalle olarak bilinen bölgede genellikle çöp ve atık madde toplayanlar tarafından kullanılan yıkılmaya yüz tutmuş bakımsız, içinde yaşayanlara ve çevre sakinlerine zarar verebilecek nitelikteki binalar tespit edilerek yıkılıyor. Selçuklu Belediyesi, bina sahipleri ile görüşerek binaların boşaltılması ve yıkılması çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi son olarak Şeker Murat Mahallesi Şefik Can Caddesi üzerinde bulunan yıkılmaya yüz tutmuş binanın yıkımını gerçekleştirdi. Oturulamaz hale gelen evde çöp ve atık madde toplayan kişilerin yaşadığı, binanın kullanılamaz hale geldiğinin tespit edilmesinden sonra bina sahibi ile irtibat kuruldu. Bina sahibinin onayı alınarak kullanılamaz durumda bulunan bina yıkıldı ve molozlar ortadan kaldırıldı.

Mülk sahipleri destek oluyor

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Zabıta Müdürlüğünce ilgili birimlerle koordineli olarak yapılan bu çalışmalar aralıksız devam edecektir. Çevre güvenliğini tehdit eder duruma gelen, estetik açıdan ilçeye zarar veren bir takım olumsuzlukların yaşanabileceği ihtimali bulunan bu tür yapılar mülk sahiplerinin de desteği ile ortadan kaldırılacaktır" dedi.