BIST 10.225
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.403,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehirli esnafa 'birlik' çağrısı

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ahilik Haftası kapsamında esnafa beraberlik ve birlik mesajı verdi.

Abone ol

Selçuklu'dan günümüze kadar uzanan "Ahilik" geleneği ve Ahilik Teşkilatı'nın günümüzde de canlı tutulması yönündeki çabalar hızla sürerken, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kırşehir Belediyesi'nden kutlamalara davet çağrısı yapıldı.

Tüm yurtta kutlanan Ahilik Haftası bu yıl da 23. kez coşkulu etkinliklerle kutlanacak. En görkemli kutlamalar ise Ahiliğin doğduğu ve geliştiği il olan Kırşehir'de yapılacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 23. Ahilik Haftası Kutlamaları'nın bu yılki ana sloganı "Kardeşlik, doğruluk ve dayanışmaya çağrı" olacak.

Yarın başlıyor

Yarın başlayıp bir hafta devam edecek olan kutlamalarda, açılışlar, paneller, sergiler, konserler, şiir dinletisi, imza günü ve ödül törenleri ile dolu dolu gerçekleştirilecek.

Ahilik Haftası Açılış Törenleri ile başlayacak olan kutlamalar, Ahi Evran-ı Veli'nin Türbesi'ni ziyaretinin ardından Ahi Çarşısı'nın dua ile açılışı ve geleneksel el sanatları ve Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi açılışı ile devam edecek.

Esnaf ziyaretinin ardından ise Ahi Sokağı ile "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Ahilik ve Kırşehir Sergisi" açılışı ve Ağalar Konağı, Çadır Müzesi açılışı yapılacak.

Bardakoğlu Kırşehir'de

Mehteran Bölüğü Konseri ve yöresel halk oyunları gösterilerin de yapılacağı kutlamalar sırasında Ahilik Pilavı ve Ahilik Helvası dağıtılacak.
Kutlamalar çerçevesinde, Mustafa Ceceli, Zara, Selahattin Alpay ve Ferhat Göçer konserleri ile coşacak olan Kırşehirliler, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Hatay Medeniyetler Topluluğu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Konseri ve Sema Gösterisi, "Ahi Evran-ı Veli Yolculuğu" Açıklamalı TÜMATA Konseri, Müzik ve Hareket Terapisi, Uygulaması, Ahmet Yesevi Sanat Topluluğu Gösterisi ile adeta kendilerinden geçecek. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da ilk kez Kırşehir'e gelerek, Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde Ahilik konulu vaaz verecek.

Ahi Evran Camii'nde ise Ahi Evran-ı veli ve ebediyete intikal eden esnafın ruhuna mevlid-i şerif okutulması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Ahilik Kupası Yağlı Güreş Turnuvası, Veteran Futbol Turnuvası ve cirit gösterisi ile çocuklar için animasyon gösterisi de kutlamalara renk katacak.

Yılın ahisi seçilecek

Her yıl kutlamaların simgesi olan Şed Kuşatma Törenleri ile "Yılın Ahisi" Ödül Töreni ile Bedirhan Gökçe'nin şiir dinletisi kutlamalarda ön plana çıkacak etkinlikler olacak. Bu çalışmaların yanı sıra, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kırşehir Belediyesi tarafından kutlamalara davet edilen Kırşehirli esnaf kutlamalara katılacaklarını söylediler.