BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Milli hokeyciler olimpiyata hazırlanıyor

Buz Hokeyi Bay ve Bayan Milli Takımlarımı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

Abone ol

Erzurum’da gerçekleşecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları'nda mücadele edecek olan Buz Hokeyi Bay ve Bayan Milli Takımlarımı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

Aday erkek milli takım Bolu Aladağ Gençlik İzcilik ve Spor Merkezi'nde kondisyon kampına alındı.

Kamplara katılmak üzere seçilen sporcularımın büyük bir çoğunluğunun 2011 Üniversite Kış Oyunlarında forma giymeye aday sporcular olduğu açıklandı.

Yapılan kura çekiminde ise Bay ve Bayan Buz Hokeyi Millilerinin 2011 Kış Olimpiyat Oyunlarındaki rakipleri de belli oldu.
Erkek Milli Takımı; Rusya, Japonya ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.
Bayan Milli Takımımı ise; Kanada, Amerika, Finlandiya, Slovakya ve Büyük Britanya ile oynayacak.

Türk milliler, dünyanın Buz Hokeyinde en ileri seviyede olan ülkelerin milli takımları ile mücadele edecekleri belirtilen açıklamada, ‘Bunun için de millilerimiz çok sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyor. Çalışmalar şampiyona tarihine kadar periyodik aralıklarla devam edecek’ denildi.
Milli Takımlar Baş Antrenörü Tarık Göçmen, takım olarak ilk maçlarına 25 Ocak 2011 tarihinde çıkacaklarını belirterek, ''buz dışı'' diye tabir edilen kondisyon çalışması yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de gençlerin buz hokeyi sporu ile daha yeni ilgilenmeye başladığına dikkati çeken Göçmen, şunları kaydetti:

''Buz hokeyi Türkiye'de henüz tanınmayan bir spor desem yeridir. Üniversite Oyunları Türkiye için büyük bir şans. Bu sayede buz hokeyini ve diğer kış sporlarını Türkiye tanıyacak. Bu sporda çok kısa bir geçmişimiz var ve 100 yıllık geçmişe sahip ülkelerle mücadele edeceğiz.
Türkiye 2 yıl öncesine kadar sadece 2 tesise sahipti. Daha sonra İstanbul, İzmir'de tesisler açıldı. Erzurum'daki tesislerle Üniversite Oyunları sayesinde buz hokeyi ve diğer kış sporlarının çok daha hareketli bir platformda yapılacağını tahmin diyorum.''

Göçmen, Üniversite Oyunlarında Türkiye'nin zorlu bir grupta bulunduğunu ifade ederek, ''Buraya katılacak bütün ülkeler güçlü. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Japonya ile aynı grupta yer alacağız. Tabi biz kapasitemizin farkındayız, ona göre bir çalışma ona göre bir strateji belirleyerek bu turnuvada oynayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Herkes bizim çok kolay bir takım olacağımızı düşünecek. Bütün bunları ortadan kaldırarak, kalbi, ruhu olan, çok diri bir takım oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

TBHF Başkanı Akın Kılavuz ise sporcularımızın gelişimi için her türlü desteğin verileceğini ve Milli Takımlarımızın kalitesinin yükseltmek için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Akın, ‘Şampiyonada rakiplerimiz Buz Hokeyinin dünya sıralamasında lider ülkeleri. 2011 Üniversite Oyunlarında mücadele edecek sporcularımız burada çok önemli bir deneyim kazanacaklar ve inanıyorum ki şampiyonada Türk Buz Hokeyini en iyi şekilde tanıtacaklar. Alınacak başarılı sonuçlar kadar, ev sahibi olduğumuz bu organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için gayret göstereceğiz. Sporcularımıza ve teknik ekibe çalışmalarında başarılar diliyorum’
Öte yandan TBHF As Başkanı Serhat Enyüce ‘de yaptığı açıklamada, 8 ayda toplam 220 gün kamp yapıldığını, çalışmaların 2011’e hazırlık olduğunu söyledi.


Güçlü rakiplerle karşılaşmaya karşı millilerimizin ev sahibi olmalarının avantajını da kullanacaklarını kaydeden Enyüce, ‘Sporcularımıza sonuna kadar güveniyoruz ve onları arkasındayız’ dedi.