BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Valilik kaçak binalar sorununa el koydu

Manisa Valiliği, yıkım kararı sorun olan 15 kaçak binaya ilişkin sorunu çözmek üzere çalışma başlattı.

Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Aksoy mahallesi Cephanelik mevkiinde bulunan 15 kaçak evin yıkımına ilişkin belirsizlik, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in devreye girmesi üzerine çözülme aşamasına geldi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda hem arazi sahipleri hem de evlerde ikamet eden vatandaşlarla ayrı ayrı konuşuldu. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, güvenlik güçleri ve mahalle sakinlerinin de yer aldığı toplantıda taraflar arasında büyük oranda uzlaşma sağlandı. Edinilen bilgiye göre şuanda evlerinde işgalci durumunda olan ev sahipleri, evlerinin bulunduğu arazileri, arazi
sahiplerinden metrekare birim fiyatı başına 180 TL'den alacak.

İşgalci konumdalar

Toplantıda konuşan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, "Salihli 1. İcra Müdürlüğü'nün 1 Ekim 2010 tarihinde Aksoy Mahallesi Niğbolu Sokak'ta gerçekleştirilecek olan 15 ayrı evin yıkım işlemi nedeniyle güvenlik gücü görevlendirilmesi talebi üzerine kamuoyunun gündemine giren sorun, aslında yıllardır süregelen ve davanın her iki tarafını da yıpratan sıkıntılı bir süreç olmuştur. İcra Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği yıkım işlemi, 15 ayrı dava neticesinde verilen mahkeme kararlarına dayanmaktadır. Mahkeme kararlarına göre söz konusu evler kaçak ve ruhsatsız olup, başka vatandaşların arazileri üzerine inşa edilmiş olmasından ötürü de içinde ikametgah edenler işgalci konumundadır.

Kararlar kesin

Bu ilamlar 1990 ila 2003 yıllarına ait olup kesinleşmiş kararlardır. Tüm hukuki yollar tüketilmiş olup, anlaşma yolu ile satın alınması dışında bir çözüm söz konusu değildir. Yasa çerçevesinde talep edilen güvenlik önlemleri ve yine yasa gereği görevlendirmek zorunda olduğumuz kolluk güçleri dışında bu olayın idareyle ya da kamu kurumlarıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Sayın Valimiz yasal bir görevi olmamasına rağmen sadece vicdani ve yüksek sorumluluk örneği sergileyerek sağduyu ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde taraflar arasında bir uzlaşma zemini yaratabilmek amacıyla aramızda bulunmaktadırlar" dedi.