BIST 9.682
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.425,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan muhalefetten çok memnun(!)

Aydın'da halka seslenen Başbakan Erdoğan muhalefet partililerine yüklendi: İyi ki buraları görmüyorlar. Yoksa...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın'da toplu açılış töreninde hem halka seslendi hem de muhalefete yüklendi: İyi ki buralara gelmiyorlar yoksa yapılan işleri Danıştay'a Anayasa Mahkemesi'ne götürürler...

Erdoğan konuşmasına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüklenerek başladı:

Biz İzmir'de CHP'li belediye var demedik, orada vatandaşımız var dedik ve içme suyunu getirdik. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Eğer o projeyi hızlandırıp devam ettirmeseydik yılan hikayesine dönen Gördes Barajı ancak 12 yılda tamamlanacaktı. Biz o barajı 2009'da tamamladık ve toplu açılış merasimiyle barajı açtık.

BELEDİYELERİN YAPMADIKLARINI BİZ YAPIYORUZ


Bazı illerde belediye başkanlarının yapamadıklarını kendilerin yaptıklarını iddia eden Erdoğan konuşmasının devamında şöyle seslendi:

Siirt'e,Şırnak'a ve Hakkari'ye gidin göreceksiniz. Yaradılanı yaradandan ötürü sevmenin gereği budur. İzmir'de de eserlerimiz var Artvin'de de. Aydın'da hizmetimiz var Diyarbakır'da da var. Bizi eleştirenler, yaptıklarımızı görmeyenler lütfen önce kendilerine baksınlar. Kendi iktidarlarının dönemine baksınlar, belediyelerinin performansına baksınlar. Hizmetlerimizi küçümseyerek aslında kendilerini küçülttüklerinin farkında değiller.

ÖNCE BAHÇELİ'YE ARDINDAN CHP'YE YÜKLENDİ


Erdoğan isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi ve 'Daha önce Sivas'ın ötesine geçemiyorlardı. Şimdi yeni yeni Ankara'dan çıkmaya başladılar' diyerek sözü CHP'ye getirdi:

Şimdi hamdolsun Ankara'dan yeni yeni çıkıyorlar. Ama daha önce görmedikleri için kıyas yapamıyorlar. Duble yollardan geçiyorlar ama o yolların bu hükümet tarafından inşa edildiğinin farkında değiller. Gittikleri illerde, ilçelerde onları TOKİ'nin konutları karşılıyor ama onlar bunun farkında değiller. Derslikleri, üniversiteleri, yurt binalarını görüyorlar, havaalanlarını kullanıyorlar ama farkında değiller.

İYİ Kİ DEĞİŞİKLİKLERİ FARKETMİYORLAR

Konuşmasının son bölümünde muhalefete çatmaya devam eden sözlerini ironik bir şekilde bitirdi:

Bu ülkenin eski halini bilmedikleri için yeninin de kıymetini bilmekten uzaklar. İyi ki farketmiyorlar, zira Anadolu'daki, Trakya'daki şu devasa hizmetleri fark etselerdi mazallah alır onları da Danıştay'a, Anayasa Mahkemesi'ne götürürlerdi. İmkan bulsalar, eğer görebilseler şu barajları, şu sulama kanalları alırlar Danıştay'a, Anayasa Mahkemesi'ne götürürler. Biz Türkiye için aşkla sevdayla hizmet üretirken oy hırsıyla, makam ve mevki hırsıyla yapmıyoruz.