BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

TARİHİ DAVA PROTESTO İLE BAŞLADI

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili Neo-Nazi davasına Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma öncesinde mahkeme...

Abone ol

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili Neo-Nazi davasına Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlandı. Duruşma öncesinde mahkeme binası önünde protesto gösterileri düzenledi.
Neo-Nazi cinayetlerine kurban gidenlerin ailelerinin yanı sıra Türk ve Alman sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı gösteride ırkçılık karşıtı sloganlar atıldı. Türk bayrakları ile eyleme katılan Türk dernekleri Nazi terörünü lanetleyerek, sadece bir kişinin suçlu bulunarak davanın kapatılamayacağını ifade etti. Alman polisi ve istihbarat teşkilatlarına yönelik suçlamaların yapıldığı protesto eyleminde, cinayetlerde hayatını kaybedenlerin posterleri taşındı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ise, göstericilerin mahkeme binasına yaklaşmasına engel olmak için protestoculara müdahale etti. Bununla birlikte göstericilerle polis arasında ciddi bir gerilim yaşanmadı.
(İHA)