BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  DÜNYA

EV BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ SAAT SAŞIRTTI

İngiltere’de amatör bir çiftçinin 20 bin sterlin ile birlikte 3 yılını harcayarak inşa ettiği Dünya’nın en büyük guguklu saati görenleri old...

Abone ol

İngiltere’de amatör bir çiftçinin 20 bin sterlin ile birlikte 3 yılını harcayarak inşa ettiği Dünya’nın en büyük guguklu saati görenleri oldukça şaşırtıyor.
Birleşik Krallık’ta Richard Pim (72) isimli amatör bir çiftçinin yaklaşık 20 bin sterlin para harcayarak evinin arka bahçesinde 3 yılda inşa ettiği devasa guguklu saat görenleri hayrete düşürüyor. Bir ev büyüklüğünde olan ve su gücüyle çalışan guguklu saati inşa eden Richard Pim’in emekli bir hidrojeolog olduğu belirtilirken, yaşlı adamın evinin arka bahçesinde çoğunlukla ahşap malzeme kullanarak inşa ettiği bu devasa guguklu saatte iş deneyimlerinden de yararlandığı kaydedildi.
Eşi benzeri görülmemiş bir projeye imza atan yaşlı adam, evinin arka bahçesinde büyük bir özveriyle inşa ettiği devasa guguklu saatiyle ilgili olarak, ’Bunun biraz eğlenceli, bir hayli de güzel olduğunu düşünüyorum.’ şeklinde konuştu. Devasa guguklu saatin yapım aşamasına da değinen yaşlı adam, ’İnşa etmek biraz zaman aldı fakat neredeyse tüm işi tek başıma yaptım. Sadece binanın iskeleti ve bazı metal işlerinde bana yardım eden bir marangoz ve bir de demircim vardı.’ ifadeleriyle bir bina büyüklüğündeki dev guguklu saatin yapımındaki emeğinin altını çizdi. Eski bir hidrojeolog olduğunu da sözlerine ekleyen Richard Pim, guguklu saatte kullandığı engin su gücü bilgisinin, Suudi Arabistan’daki ve Nepal’deki tarım arazilerine su götürmek adına uzun yıllarını harcadığı kariyerinden kaynaklandığını belirtti.
Richard Pim’in 3 yıl uğraşarak inanılmaz bir projeye imza attığını belirten eşi ise evlerinin arka bahçesinde yer alan devasa guguklu saat için, ’Bu saati inşa etmek için 3 yıl uğraşmak hayret verici. Richard’ın yaptığı şeyin şaşırtıcı olduğunu düşünüyorum. Harika.’ şeklinde konuştu. Önceden daha farklı projeler yaptığını da belirten Richard Pim ise yaptıklarından çok eğlendiğini ve bu tarz işlerle meşgul olmaktan zevk aldığını dile getirdi. Pim ayrıca, ’Bahçeye biraz aksiyon lazım. Bu, çocukların gelip gerçek bir mühendisliğin nasıl yapıldığını görmeleri için harika bir fırsat.’ sözleriyle maceraperest kimliğini ortaya koydu.
(İHA)