BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: İktidar milletvekili tecavüzle suçlandı

İngiltere'de bir erkeğe tecavüz etmek, bir başkasına da cinsel tacizde bulunmakla suçlanan iktidardaki Muhafazâkâr Parti milletvekillerinden Meclis Başkan Yardımcısı Nigel Evans iddiaları reddetti.

Abone ol

İngiltere'de tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan iktidardaki Muhafazâkâr Parti milletvekillerinden, Avam Kamarası Başkan Yardımcısı Nigel Evans iddiaları reddetti.

2010'da eşcinsel olduğunu açıklayan Evan'ın, bir erkeğe tecavüz etttiği, başka bir erkeğe de cinsel tacizde bulunduğu öne sürülüyor.

Evans, biri bu yıl, diğeri de 2009'a ait suçlamalarla ilgili olarak Cumartesi günü gözaltına alınmış, dün de kefaletle serbest bırakılmıştı.

Muhafazâkâr milletvekili, iddiaların tamamen "gerçek dışı" olduğunu ve neden gündeme getirildiğine anlam veremediğini söyledi.

Destek açıklaması

Avam Kamarası'ndaki 3 başkan yardımcısından biri olan 55 yaşındaki Nigel Evans, gelecek hafta Kraliçe 2'nci Elizabeth'in parlamentoda hükümet programını sunacağı oturumdan affını istemişti.

Başbakan David Cameron konuyla ilgili açıklama yapmazken, bazı iktidar milletvekilleri Evans'a destek açıklaması yaptı.

Başbakanlık konutundaki polis memurlarını "Avam" diyerek azarladığı iddiaları yüzünden Ekim ayında partinin grup başkanlığından istifa eden Muhafazâkâr Parti milletvekili Andrew Mitchell, Evans hakkında henüz dava açılmadığını ve istifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Avukatı da Evans'ın ne milletvekilliğinden ne de meclis başkanlığından istifa etmeyi düşündüğünü açıkladı.