BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim esnafı isyan etti

Gezi Parkı olaylarından en çok etkilenen Taksim esnafı artık batma noktasına geldiklerini açıkladı.

Abone ol

Gezi olaylarında mağdur olan Taksim esnafı, olayların bitmesiyle işlerinde kısmi düzelmeler yaşandığını söyledi. Kayıplarını telafi etmenin uzun bir süre alacağını belirten esnaflar, müşterilerinin artık rahatça iş yerlerine gelebileceğini vurguladı.

Haziran ayı boyunca yoğun bir şekilde devam eden Gezi olayları sona erdi. Olaylar Taksim ve çevresindeki esnafı zor durumda bıraktı, maddi kayıplara sebep oldu. Olaylar sırasında işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf, meydan ve çevresinin boşalması nedeniyle de uzun süre müşteri bulamadı.

YENİ YENİ DÜZELİYOR 

Olayların sona ermesinin ardından yeniden iş yerlerinin kapısını açan esnaf, işlerinde kısmi düzelmeler yaşandığını ancak yine de eski seviyesine gelmediğini kaydetti. Kayıpların telafisinin uzun bir süre alacağını anlatan esnaflardan döner işletmecisi Fazlı Yılmaz, “Yeni yeni düzeliyor. Bir süre duraksadı. İnsanlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Eski seviyeye tabiki ulaşmadı henüz. Herhalde biraz daha zaman alır.” diye konuştu.

SİMİTÇİ BİNGÖL: 10 BİN LİRA ZARARIM VAR 

Simitçi Özkan Bingöl ise oldukça dertli. Olaylar başlayınca mecburen sağa sola kaçıştıklarını anlatan Bingöl, “Camlarımız kırıldı, şemsiyelerim kayboldu. Sadece mal olarak 3-4 bin lira, işçiliği de üstüne koyarsanız yaklaşık 10 bin lira zararım oldu. Gece saat 3 gibi arkadaşlar aradı ‘araban yok’ diye. Geldim arabam barikatın arasındaydı. Arabayı barikatın içinden çektim çıkardım. 3 gün iş yapamadım.” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ OLAY OLDU MU HAFTAMIZ BOŞA GİDİYOR

Esnafın batma durumuna geldiğini belirten Bingöl, “Pazartesi, Salı biraz zararda geçiyor. Çarşamba, Perşembe, Cuma biraz normale döner gibi oluyor. Cumartesi yine bir olay oldumu bir haftamız boşu boşuna gitmiş oluyor.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu’nun haftasonu iş yaptığını kaydeden Bingöl, “Haftasonu da olay oluyor. Geliyorlar burada eylem yapıyorlar Cumartesi sabaha kadar. Pazar da gidip evlerine yatıyorlar. O zaman Pazartesi gelip yapsınlar biz de Cumartesi çalışalım. Böyle bir şey var mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Turistlerinde azaldığını kaydeden Bingöl, “Biraz Avrupalı biraz da Araplar var. Yavaş yavaş gelmeye başladılar. Bir süre bir şey olmazsa 2-3 hafta bişey olmazsa tekrar Taksim kendi kendini toplamaya başlar.” dedi.

İnsanların Taksim’e gelmeye çekindiğini ifade eden Deniz Demirağ da, “Olaylar azaldı ama insanlar çekiniyor gelemiyor. Anne baba çocuğunu göndermiyor. Taksim deyince çekiniyor. Beklediğimiz düzelme olmadı henüz.” ifadelerini kullandı.