BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  DÜNYA

Depolarda 30 bin ton var

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Fındık Daire Başkanı Mustafa Bahar, TMO’nun deposunda 30 bin ton kabuklu fındık olduğunu söyledi. <br/>TMO Fın...

Abone ol

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Fındık Daire Başkanı Mustafa Bahar, TMO’nun deposunda 30 bin ton kabuklu fındık olduğunu söyledi.
TMO Fındık Daire Başkanı Mustafa Bahar, TMO’nun deposunda bulunan 30 bin ton kabuklu fındığı yağlık imalata ayırdıklarını belirterek, “Bizim depolarımızda 30 bin ton civarında bir fındık söz konusudur. Tabii ki biz, onları yağlık imalatlara ayırdık. Hasat başlıyor. Bizim stoklarımızın üzerinden bir spekülasyon olmasını istemem. Üreticilerimiz bu sene ürettikleri ürünleri, lisanslı depoculuğunda sayesinde iyi bir şekilde değerlendirecektir” dedi.

"DEVLET ÜRETİCİSİNİN YANINDA"
Türkiye’de geçen yıl üreticilere 8.5 milyar TL hibe şeklinde destek verildiğini kaydeden TMO Fındık Daire Başkanı Bahar, devletin ürecisinin yanında olduğunu vurgulayarak, “Tarımsal üretim dünyanın her yerinde desteklenmeye muhtaçtır. Fransa’da da üreticiler sokaklara çıkarlar. Tarım kolay bir şey değil, zordur. Bakanlık olarak bizim görevimizde üreticilerimizin yanında olmaktır. Bakanlığımız geçen yıl 8.5 milyar TL üreticilerimize hibe şeklinde destek verdi. Bakanlık, Devlet üreticinin yanında olduğunu destekler ile gösteriyor. Fındık üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri yapıldı. Halen verilmeye devam ediliyor. Maddi olarak biz geçmişe göre üreticilerimizin durumu çok daha iyi ama masraflar arttı. Eskiye göre yaşamıyoruz. Refah içerisinde yaşıyoruz. Geçmişe göre daha iyi durumdayız. Gönül ister ki daha iyi olalım. Dünyada bir piyasa söz konusudur. Devlet üreticisinin yanında onları destekliyor” diye konuştu.
(İHA)