BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Hague, Pakistan Başbakanı ile görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Pakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Navaz Şerif ile bir araya geldi. <...

Abone ol

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Pakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Navaz Şerif ile bir araya geldi.
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirilen görüşmede, terörizme karşı savaşta işbirliği ve iki ülke arasındaki karşılıklı çıkarların yanı sıra, özellikle Afganistan odaklı olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı ifade edildi.
Pakistan’ın Afganistan’da hayati bir rol oynadığını söyleyen İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, ülkenin Afganistan’daki barışın sağlanmasında gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu ifade etti.
Başbakan Navaz Şerif ise İslamabad’ın, Afganistan’da barışın sağlanması için uluslararası toplumla işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğini ifade etti.
Görüşmede, İngiltere Dışişleri Bakanı’na, diyalog sürecinin kaldığı yerden devam ettirilmesi de dahil olmak üzere Hindistan ile ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen girişimler hakkında da bilgi veren Pakistan Başbakanı Şerif, Yeni Delhi yönetimiyle gayri resmi görüşmelere başladıklarını söyledi.
Navaz Şerif ayrıca İngiltere’den, Pakistan’ın Avrupa Birliği piyasalarına erişimine olanak sağlanmasında üzerine düşen görevi yapmasını istedi.
(İHA)