BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  RAMAZAN

Trabzon şokta! Oruçları kısa devre oldu

Trabzon'da iftar topu, mekanizmada meydana gelen kısa devre nedeniyle 5 dakika erken patladı.

Abone ol

Koskoca bir kent oruçlarının kazaya kurban gitmesinin şokunu yaşıyor. Trabzon'da ramazan topu 5 dakika önce patladı. Sebep de kısa devreydi.

Boztepe'den atılan iftar topu, dün akşam saat 19.55'te patladı.

İftarın saat 20.00'de olduğu Trabzon'da vatandaşlar akşam ezanının okunmamasından şüphelenerek belediyeyi telefon yağmuruna tuttu.

BELEDİYE : KISA DEVRE YAPTI

Belediye yetkilileri iftar topunun, mekanizmasında meydana gelen kısa devre nedeniyle erken patladığını belirtti.

5 DAKİKA SONRA İKİNCİ TOP

Saat 20.00'de normal zamanında akşam ezanıyla birlikte top yeniden patlatıldı. İlk top atışının ardından oruçlarını bozduklarını ifade eden bazı vatandaşlar ise isyan etti.

KEFARET ORUCU MU TUTACAKLAR?

Oruçlarını topa kanıp açanlar şimdi kefaret orucu mu tutacak? Kefaret orucu 1 güne karşılık 60 gün ara vermeden oruç tutmak demek.

Kişi 60 gün sonra, tutmadığı her gün için, birer gün daha tutar. Kefaret orucu, hastalık, yolculuk gibi bir özür ile veya bayram günlerine rastlamak sebebi ile bozulursa veya Ramazana rastlarsa, yeniden 60 gün tutmak gerekir.

KAZA İLE KEFARET ARASINDAKİ FARK?

Bir kimse, Ramazan ayında 30 gün oruç tutamasa, tutamadığı gün kadar kaza orucu tutar. Bu oruçlara kefaret gerekmez. Kefaret, oruç tutmamanın değil, niyetli iken Ramazan orucunu kasten bozmanın cezasıdır.