BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,34
HABER /  DÜNYA

Yürüyen avukat sonunda durdu

Avukat Bayram Vural, meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Adliye önünde basın açıklaması ...

Abone ol

Avukat Bayram Vural, meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen Vural, polis engeline takıldı.
11 Haziran Salı günü Gezi Parkı gözaltılarını Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda protesto etmek isteyen avukatlar gözaltına alınmıştı. Ankara Barosu avukatlarından Bayram Vural, yaşanan gözaltıları protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlattı. Vural, yürüyüşünü İstanbul Adalet Sarayı önünde sonlandırdı. Adalet Sarayı’nın C kapısı önüne gelen Vural, polis tarafından durduruldu. Polis ekipleri Vural’a bu noktada eylem yapmanın yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine adliyenin karşısındaki alana yönelen Bayram Vural, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Vural, avukatların gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Bu arkadaşlar 11 saat sonra bırakılmışlardır. Bazıları için 11 saat kısa olabilir ama benim için bir meslektaşımın 1 saniye bile, bırakın meslektaşı bir insanın hukuka aykırı gözaltına alınması kanıma dokundu. Hukukun en aydınlık yüzü olan avukatlar hak ve hukukun ne anlama geldiğini bilen bizler, en sert tepkiyi vermek gerekirken birkaç beyan ve alkışla geçiştirmeye çalıştık. İstanbul Barosu’nun yarası derin. Buna merhem olmak için bir şeyler yapılmalıdır. Daha sert tepkiler verilmelidir. Avukatsız, savunmasız bir hukukun olamayacağının farkına varılmalıdır’’ dedi.
18 Haziran tarihinde yürüme kararı aldığını söyleyen Vural, “Konuşmayacağımı söyledim. Çünkü başaramamış bir eylemcinin eylem öncesi söylediği tüm sözler beyhudedir. Buraya geldim başardım. Yaklaşık 600 km yol yaptım. Ayaklarım ısınmasa buradan Berlin’e kadar yürüyecek güç ve irade var bende’’ diye konuştu.
Vural, bir yerden bir yere hareket etmenin, bir inanç uğruna gitmenin bir hicret olduğunu ifade ederek, “Bir yerden bir yere hareket etmek, bir inanç uğruna gitmek hicret etmek hac ise açıklıkla söylüyorum ki adaletin ilk hacısı benim. Üç semavi dinin hacıları benim şu 18 günde çektiğim zorluğu ve meşakkatli yolu kendi hac farzlarını getirirken getirmiyorlar. Ben inanan insan olarak inanan insanlar için, gençlik için buraya geldim. Müsterihim, mutluyum ve huzurluyum. Bunu başardım. Gençlere örnek ve yol gösterici olmak istedim. Asla onlara akıl gösterici ve arkamdan sürükleyici bir lider değilim. Gençlerin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Meslektaşları tarafından tebrik edilen Vural, sıradan bir vatandaş olduğunu, buradan işine döneceğini söyleyerek açıklamanın ardından eylemini sonlandırdı.
(İHA)