BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.426,03
HABER /  GÜNCEL

Gezi eylemcilerine suç duyurusu

Gezi Parkı olaylarında çevreye zarar veren göstericiler hakkında suç duyurusundu bulunuldu.

Abone ol

Başkent’te kendilerini Adaleti Savunanlar Derneği üyeleri olarak tanıtan bir grup, Kızılay'da Gezi Parkı olaylarına destek vererek kamu mallarına zarar verenlerin zararının kendilerinden tazmini için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) bazı nedenlerden ötürü ihraç edilenlerin oluşturduğu Adaleti Savunanlar Derneği üyeleri, suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye önünde toplandı. Dernek adına konuşan Ankara Şube Başkan Yardımcısı Kerim Sürel, Gezi Parkı eylemlerinin bugün masum olmadığının daha iyi anlaşıldığını söyledi. 

HALKIN VE MİLLETİN MALLARINI YAKIP YIKTILAR

Demokrasiyi bütün dünyaya dayatanlar, bugün demokrasinin kurallarına uymayı içlerine sindiremediğini ifade eden Sürel, "Hak ve özgürlük mücadelesi soylu bir girişimdir. Halkın ve ülkenin yanında olduğunu söyleyenler, halkın ve milletin mallarını yakıp yıkarak gerçek yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir. Yakılan belediye otobüsleri, ambülanslar, halka ait yüzlerce araba; camı çerçevesi kırılan talan edilen işyerleri… Karanlık köşelerde dağıtılan paralar, on binlerce kumanya hazırlatanlar, otelleri lojistik destek üstüne dönüştürenler, ‘dayanın ordu muhtıra verecek’ diyerek ellerini ovuşturanlar demokrasi oyunundan fena halde sıkılmış ikiyüzlüler değil midir?" diye konuştu.

Bir soru üzerine Sürel, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde zarar gören esnafın çekinmeden hak mücadelesinde yerlerini almaları gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından grup üyeleri, Gezi Parkı olaylarına destek vererek kamu mallarına zarar verenlerin zararın kendilerinden karşılanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesini verdi.