BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  MEDYA

Bekir Coşkun o davayı kaybetti

Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun Başbakan Erdoğan'a karşı yazdığı yazı nedeniyle açılan davada karar açıklandı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Yazar Bekir Coşkun ve Cumhuriyet gazetesinden 5 bin lira manevi tamzinat kazandı.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Ece Harika Akyürek ile yazar Bekir Coşkun ve gazetenin avukatı Mirat İlsu Çatak katıldı.

Erdoğan'ın avukatları, davanın kabul edilmesi talebinde bulundu.

Avukat Çatak da müvekkilinin, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunmadığını, kullanılan ifadelerin eleştiri sınırlarında yer aldığını savunarak, davanın reddini istedi.

Davayı kısmen kabul eden Hakim Verda Çiçekli, Bekir Coşkun ve Cumhuriyet gazetesinin, Başbakan Erdoğan'a 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Coşkun'un 20 Eylül 2012'de yayımlanan "Büyük devlet şeyi..." başlıklı köşe yazısında Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle yazardan ve gazeteden 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

NE YAZMIŞTI?

İmam hatip okullarının terörist yetiştirmediğini ileri süren Başbakan Erdoğan'a karşı Coşkun, sert bir yazı kaleme almıştı. İşte Bekir Coşkun'un davaya konu olan köşesinden bir bölüm:

"Türkiye; önce insan olmayı öğreten çağdaş laik eğitimi ile az çok dışındaydı bu alev alev cehennemin...

Soktu içine...

Dizlerinin dibine oturarak... Ortadoğudaki İslamcı terör örgütlerini kucaklayarak... Elin mezhep savaşlarına parmak sokarak... Kanlı iç savaşlara para, silah, militan sunarak...

Yetmedi...

Kendi çocuklarını sürüklüyor ateşe...

Teröristlerin hangi okullarımızda yetiştiğini işte buldu size...

*

Büyük devlet adamlığı bu kadar...

Büyük mü, küçük mü?..

Artık siz bilirsiniz..."