BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  DÜNYA

Uyurken görüntülenen vekilden tepki

Meclis bahçesinde AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile koltukta uyudukları fotoğrafın bir gazetede yayınlanmasına tepki gösteren AK P...

Abone ol

Meclis bahçesinde AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile koltukta uyudukları fotoğrafın bir gazetede yayınlanmasına tepki gösteren AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, “Biz insan değil miyiz, uyuyamayız mı?” dedi.
Kastal, ziyaret için geldiği Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Meclis bahçesinde uyuduklarıyla ilgili bir gazetede çıkan haberin hatırlatılması üzerine, “O fotoğraf gününden 25 gün öncesinde gece yarısı saat 03.30-04.00’e kadar vekil arkadaşlarımızla birlikte genel kurul çalışmalarına katıldık. Milletvekili arkadaşımız Zeyid Aslan ile birlikte kanepede dinlenirken birisi fotoğrafımızı çekmiş ve muhtemelen basına sızdırmış. Çünkü orası gazetecilerin girmesinin yasak olduğu bir yer. Biz insan değil miyiz uyuyamayız mı?” dedi.
Haberin ardından AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın Meclis’te kadın gazetecilere yönelik söylediği iddia edilen “Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam; ‘bunların doğal hali bu’ diye, ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor” sözlerinin de maksadını aşmış şekilde basında yer aldığını savunan Kastal, “Milletvekili arkadaşımız aslında hakaret için söylememiştir. Durum yine basında abartılı şekilde çıktı. Arkadaşımızın söylemek istediği tam olarak orası bizim mahremimiz. Bu tür haberlerin basında yer alması hoş değil” şeklinde konuştu.
(İHA)