BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,52
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/> <br/>Ceylanpınar’da hayat normale dönüyor<br/>Şanlıurfa - Suriye’nin Rasulayn ilçesinde...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Ceylanpınar’da hayat normale dönüyor
Şanlıurfa - Suriye’nin Rasulayn ilçesinde devam eden çatışmalar, yerini sessizliğe bıraktı. Silahların susmasıyla Rasulayn’a sınır komşusu olan Ceylanpınar’da hayat normal seyrine dönmeye başladı. Esnaf da can güvenliği nedeniyle kapatmak zorunda kalan kaldığı iş yerlerini yeniden açtı.

Köprü çöktü: 12 ölü
Guizhou - Çin’de aşırı yağışlar ölümlere neden olmaya devam ediyor. Guizhou şehrinde sele dayanamayan bir köprü çökerken, üzerindeki araçlar nehre düştü. Olayda 12 kişi hayatını kaybetti.

CHP lideri Anayasa çalışmalarını değerlendirdi
Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mutabakata varılan 48 maddenin TBMM’den geçirilmesi durumunda tutuklu milletvekillerinin sorunlarının çözüleceğine ilişkin, “Bu aşamada tutuklu milletvekilleri serbest bırakılacak mı bırakılmayacak mı böyle bir tartışma doğru değil. Sanki Anayasa’yı tutuklu milletvekilleri çıksın diye yapıyoruz gibi bir algı çıkabilir ortaya” dedi.

Her şey Türkçe öğrenmek için
Bursa - Amerika’dan Bursa’ya dil öğrenmek için gelen Justin Jay Reagh, Bursalı ailenin yanında kalarak, Türk gelenek ve göreneklerini öğreniyor.

Tırmanamadı, kendini boşluğa bıraktı
Florida - ABD’de bir genç, el ve ayaklarını kullanarak bir binanın boşluğundan yukarı tırmanmayı denedi. Tırmanışını bitirmesine az bir mesafe kala gücünü yitiren maceracı, kendini aşağı bırakmak zorunda kaldı. Sert şekilde zemine düşen genç yaralandı.

Belediyeye ilginç protesto
Muğla - Fethiye ilçesine bağlı Kesikkapı Mahallesi’nde ilginç bir protesto yaşandı. Seyfi Yıldız isimli şahıs, su borusu döşedikten sonra evinin önündeki taş parçaları ve toprağı temizleyemeyen belediyeyi “Fethiye Belediyesi Eserinle Gurur Duy” yazılı afişle protesto etti.

"Aziz Yıldırım katılamaz"
İstanbul - Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu’nun yöneticiliklerine mahkeme kararıyla tedbir koyduran eski yönetici Recep Özcan, sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki hafta yapılacak Yüksek Divan Kurul Toplantısı’na Aziz Yıldırım’ın katılamayacağını söyledi.

Otobüs genç kıza böyle çarptı
Wisconsin - ABD’nin Wisconsin eyaletinde seyir halindeki otobüsün önüne çıkan bisiklet, kazaya sebep oldu. Aracın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, dikkatsizce yola çıkan bisikletli kıza otobüsün çarptığı görülüyor.
(İHA)