BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  DÜNYA

Çiçek’ten birlik çağrısı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’nin dolara, petrole ihtiyacı yok. İhtiyacımız olan birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamızdı...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Türkiye’nin dolara, petrole ihtiyacı yok. İhtiyacımız olan birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamızdır” dedi.
5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yozgat Gecesi nedeniyle Keçiören Belediyesi ile Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun verdiği iftara ilgi büyüktü. Halil İbrahim Sofrası’ndaki iftar programına, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.
İftar programından dolayı Başkan Ak’a teşekkür eden TBMM Başkanı Çiçek, Ramazan’ın “güzellikler ayı” olduğunu belirterek, “İnsanın ömründe karşısına çıkan önemli bir fırsattır. Bu fırsatı güzel ve iyi değerlendirmek için çalışmalıyız. Ramazan ayı aynı zamanda mukayese ayıdır. Öncelikle insan olduğumuzu hatırlamamız gereken bir aydır” dedi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın zorluklarına dikkat çeken Başkan Çiçek, “Büyük ecdadımız burasını bize ebedi yurt yaptı. Türkiye’nin dolara, petrole ihtiyacı yok. İhtiyacımız olan birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamızdır. Elimize, dilimize, belimize sahip olursak kardeşliğimiz bozulmaz. Ramazan’da bunu kazanmamız lazım. Karşımıza çıkan engelleri, zorluklar bu şekilde aşarız. Bu mübarek Ramazan ayı da bunun için fırsattır. Cenab-ı Allah hepinizin yaptığı ibadetleri kabul etsin” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise, Türkiye’de yardımlaşma ve dayanışma ruhunun Ramazan ayında öne çıktığını söyledi. Bozdağ, “Diğer aylarda yapmış olduğumuz güzel ibadetlerimizi Ramazan ayında daha farklı bir gayretle yapıyoruz. Evimizde olan komşumuzda da olsun diliyoruz. Bu yüzden yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyoruz. İbadet ve dualarımız da diğer aylardan daha yoğun oluyor” dedi.
Türkiye’nin dünyanın dört bir yanında darda ve zorda olanlara elini uzatan bir ülke durumuna geldiğini dile getiren Bozdağ, “2012 yılında dünyadaki darda ve zorda olanlar için 2 milyar 530 milyon dolar civarında hibe yardımda bulunduk” diye konuştu.
Bozdağ ayrıca, Yozgat-Ankara arasındaki hızlı trenin de 2016 yılında faaliyete geçeceği müjdesini verdi.
Ramazan ayında fakir ve kimsesizlere yardım etmek gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Ak da, “Keçiören’de Ramazan ayı bir başka güzel yaşanıyor. Verdiğimiz iftarlar ve yaptığımız Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile sadece iller arasındaki sınırları değil, ülkeler arasındaki sınırları da kaldırıyoruz. Bu yıl 16 kardeş ülke ve 12 ilimiz bize misafir oluyor. Böylelikle dünya Keçiören’i tanıyor” diye konuştu.
Başkan Ak, etkinliklerde Anadolu’nun değişik ve güzel kültürlerini Keçiören’de sergilemeye özen gösterdiklerini de hatırlattı.
(İHA)