BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  DÜNYA

Büyü bozdurmak için altınından oldu

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bir eve misafir olan ve bu sırada ev sahiplerine "bu evde büyü var" diyen iki kişi, büyü çözme bahanesiyl...

Abone ol

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bir eve misafir olan ve bu sırada ev sahiplerine "bu evde büyü var" diyen iki kişi, büyü çözme bahanesiyle ev sahibine ait altınları çalarak kayıplara karıştı.
Olay, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Şahinçatı köyünde meydana geldi. Hırsızlık olayına karışan iki kişi, köyde ikamet eden Hüseyin ve Türkan Yılmaz çiftine ait ikamete ev sahibi Hüseyin Yılmaz’ın olmadığı sırada geldi. Kimliği belirsiz kişiler evde yalnız olan Türkan Yılmaz’ın kapısını çaldı. Kapıyı açan Türkan Yılmaz ile bir süre konuşan bu kişiler Yılmaz’a evinde büyü olduğunu ve başlarına çok kötü işler gelebileceğini söylediler bunun üzerine endişelenen ve telaşlanan Türkan Yılmaz da bu kişileri evine alarak kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Yılmaz’ın ikametine giren iki kişiden biri diğer arkadaşını gözcülük yapması için kapıda bıraktı. İçeriye giren ve kimliği henüz tespit edilemeyen hırsız, Türkan Yılmaz’dan ilaç hazırlamak için malzemeler istedi. Getirilen malzemelerden bir karışım yapıp “şimdi büyü bozma işleminin sonuna geldik evde ne kadar altın varsa getir” diyerek ev sahibinin aklını karıştırdı. Ev sahibi Türkan Yılmaz ise bir anlık panik ve korku ile büyü bozulsun diyerek ev almak için yıllardır biriktirdikleri 35 cumhuriyet altınını hırsızların yanına getirdi. Hırsızlar hazırladıkları karışımı eve serperek inandırıcılığa devam etti. Yaklaşık 5 dakika daha evde oyalanan hırsızlar Türkan Yılmaz’dan su isteyip altın dolu torba ile kendi torbalarını değiştirip evden ayrıldı. Ev sahibi ise kendilerini köyün çıkışına kadar uğurlayıp eve döndü. Evde biraz gündelik işlerle uğraştıktan sonra odaya girip altınları kontrol etmek istediği sırada torbanın boş olduğunu fark etmesi ile olay ortaya çıktı. Durumu eşi ve komşularına daha sonra jandarmaya haber veren Yılmaz, yaşanan bu talihsiz olay karşısında sinir krizleri geçirdi.
Olay yerine gelen jandarma ekipleri, evde parmak izi ve delil çalışması yaptı. Jandarma, olay yerinden kaçan hırsızları arama çalışmalarına başladı.
(İHA)