BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.412,65
HABER /  DÜNYA

Ramazan’ın bereketi hayvanları da doyurdu

Adana’da yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan iftar çadırlarından artan yemekler, hayvan severler tarafından topl...

Abone ol

Adana’da yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan iftar çadırlarından artan yemekler, hayvan severler tarafından toplanarak, sokak hayvanlarına veriliyor.
Yurt genelinde olduğu gibi Adana’da da yüzlerce vatandaş, kent geneline kurulan iftar çadırlarında oruçlarını açıyor. Dar gelirli ailelerin de faydalandığı çadırlardan artan yemekler, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) üyeleri tarafından toplanarak, sokaktaki hayvanlara ve hayvan barınaklarına veriliyor.
Çoğunluğunu gönüllü öğrencilerin oluşturduğu DOHAYKO’nun Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, hayvan hakları konusunda herkesin işbirliği yapması gerektiğini ifade ederek, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in; “Her canlıya yapılan iyiliğin mutlaka bir sevabı vardır” Hadis-i Şerif’ini hatırlattı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve belediyelere çağrıda bulunan Çıtırık, yerel yönetimler tarafından kurulan iftar çadırlarındaki artık yemeklerin çöpe atılmadan hayvanlara verilmesi için çalışma başlatılması gerektiğini de kaydetti. Çıtırık, “Bu bağlamda Türkiye genelinde çok sayıda belediyeye başvurduk, olumlu sonuçlar aldık. Toplumda merhamet duygularının uyandırılması için camilerdeki vaaz ve hutbelerde, hayvanlara merhamet etmenin dini bağlamda yer alması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklere başvurduk” dedi.
(İHA)