BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi kimdir? Elçi'nin çok tartışılan PKK sözleri

Diyarbakır’daki çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kimdir? Tahir Elçi'nin katıldığı bir televizyon programında PKK'yla ilgili sözleri olay olmuştu.

Abone ol

Diyarbakır’daki çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kimdir? İşte Tahir Elçi'nin çok konuşulan PKK açıklaması.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan sonra teröristlerin silahlı ve roketli saldırısına uğrayan grubun içerisinde bulunan ve ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR' SÖZLERİ ÇOK KONUŞULDU

Tahir Elci'nin Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge'de PKK sözleri çok konuşulmuştu.

PKK'nın eylemlerinin de tartışıldığı programda Elçi, PKK'nın terör niteliğinde eylemleri olsa dahi terör örgütü olarak nitelenmesinin doğru olmadığını ileri sürmüştü. Elci, toplumun büyük kesiminden de destek alan PKK'nın terör örgütünden çok silahlı bir siyasi hareket olduğu iddiasında bulunmuştu.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

DİYARBAKIR'DA AVUKATLIK YAPIYORDU

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

Elçi iki çocuk babasıydı.