BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan 5 günde 6 yalan

Türkiye’nin hava sahasına giren Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya’dan tutarsız ve birbiriyle çelişen açıklamalar geldi.

Abone ol

Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, “Eğer Putin’in adı Pinokyo olsaydı burnu 1 metre olurdu” açıklamasını yapmıştı.

İşte Moskova'nın yalanlarından bazıları:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Putin’i aradım, telefona cevap vermedi” açıklaması üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, böyle talebin gelmediğini iddia etti. Kremlin Sözcüsü Peskov ise “Erdoğan, Putin’i Su-24 uçağına saldırıdan ancak 7-8 saat sonra aramaya çalıştı” ifadelerini kullanarak Lavrov’u yalanladı.

- Putin, DAEŞ’in petrolünün Türkiye’ye taşındığını öne sürdü. ABD,  terör örgütü DAEŞ’le ticaret yapan Rus iş adamı ve firmalarını kara listeye aldı.

- DAEŞ’i vurduğunu iddia eden Rusya, Esad rejimiyle 5 yıldır mücadele eden muhalif gruplara bomba yağdırıyor.

- Rusya, Türkmenler dışında herhangi bir grubun bulunmadığı Türkmen Dağı’nda teröristleri hedef aldığı yalanını devam ettiriyor.

- Rusya, düşürülen uçağın uyarılmadığını açıkladı ancak ABD’li, Lübnanlı ve Hollandalı pilotlar Türkiye’nin, Rus uçağını uyardığını duyduklarını açıkladı. Bu konudaki kayıtlar yayınlandı.

- Azez’de yardım tırlarını vuran Rusya, bir süre sonra dünyadan gelebilecek tepkilere karşı tırları kendilerinin hedef almadığını savundu.