BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk: Hendek kazmak para etmez

Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, PKK'nın ilçelerde hendek kazmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, "Hendek kazmak da sindirmek de para etmez" dedi.

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteci Yavuz Oğan'ın sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, hendek siyasetinin yanlış olduğunu söyledi.

"SORUNLAR DEMOKRATİK YÖNTEMLE ÇÖZÜLÜR"

Ahmet Türk konuyla ilgili şunları söyledi: "Şuna yürekten inanıyoruz. Bu sorunlar diyologla demokratik yöntemle çözülür. Bin yıllık geçmişi var bu halkın, kopma gibi bir şey yok. Ama her insanın kendi kimliğiyle özgürce ifade edebilmesiyle halklarımızı kucaklarız. İki yöntem de yanlış. Hendek kazmanın da sindirmenin de para etmeyeceğini elbet herkes anlayacak. Tek yöntem karşılıklı güven veren yöntemlere uygun adım atılmasıdır."

Nusaybin'de bir sokağa bırakılan insan görünümündeki korkuluğun teröristlerce güvenlik güçlerine hedef şaşırtmak amacıyla kullanıldığı değerlendiriliyor.

Nusaybin'de günler sonra evlerinden çıkabilen vatandaşların terör örgütü mensuplarının kurduğu barikatlar ve kazdığı hendeklerden dolayı yürümekte dahi zorlandığı görüldü.