BIST 9.919
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.449,99
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahir Elçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan; ''Bu olay Türkiye'nin terörle mücadele kararının doğruluğunu ortaya koydu'' dedi.

Abone ol

Erdoğan Diyarabakır'da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polis için Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasına, Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi için üzüntüsünü ifade ederek başladı.

ÜZÜNTÜMÜ İFADE ETMEK İSTİYORUM

Sözlerimin hemen başında bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğünü bir polisimizin de şehit olduğunu duydum.

TAHİR ELÇİ'YE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

Polislerden ve gazetecilerden de yaralılar var. Tahir Elçi'ye ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELEDE HAKLI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ

Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının ve haklılığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. 

"BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ ZULÜM ALTINDA EZİLİRKEN..."

13 yılda Balıkesir'e yapılan kamu yatırımlarının toplamı 16 katrilyondur. Balıkesir Kurtuluş Savaşı'nı başlatan illerimizden biridir ve Çanakkale savaşlarında en çok şehit veren illerdendir. Bu ülkenin Balıkesir'in yiğitliğine, kahramanlığına ihtiyaç var. Bugün Türkiye'de yaşanan her güzel gelişme Balkanlar'dan Kafkaslar'a gönül birliği içinde olduğumuz tüm kardeşlerimizi sevindirmektedir.

BİZ BAŞKA YÖNE DÖNMEYİZ

Hatay'ın yanıbaşında Bayırbucak Türkmenleri zulüm altında ezilirken biz yüzümüzü başka yöne dönemeyiz. Elbette elimizden gelen yardımı yapacağız. Bazılarının Bayırbucak Türkmenlerine, Özgür Suriye Ordusuna yardım götüren MİT TIRlarını düşmana yardım götürüyor gibi göstermesini görmezden gelemeyiz.

"DAİŞ'LE MÜCADELE DEĞİL KÜRESEL BİR HESAPLAŞMA VAR"

Bizim Suriye'deki gelişmelerle yakından ilgilenmemiz kadar doğal bir durum yoktur. iki ülke binlerce yıldır ortak bir akrabalık bağına sahip. Bugün Suriye halkı bir tarafta rejimin diğer tarafta DAİŞ ve diğer terör örgütlerinin zulü altında adeta inim inim inlemektedir. Suriye rejimi ile DAİŞ'in hiçbir farkı yoktur.

SURİYE'YE MÜDAHALENİN AMACI

Hepsi de Suriye halkına karşı işlenen insanlık suçunun failidir. Bugün Surüye'de DAİŞ ile mücadele değil bu örgüt üzerinden küresel bir hesaplaşma vardır. Suriye'ye müdahalenin amacı DAİŞ'i bitirmek değil bu örgüt üzerinden bölgede söz sahibi olmaktır.