BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

Taciz filmi gerçek oldu

İngiltere bu davayı konuşuyor. Kadın iş arkadaşının tacizine uğradı, hayatı altüst oldu, çareyi dava açmakta buldu.

Abone ol

Ünlü aktör Michael Douglas ve Demi Moore'un rol aldığı "Taciz" (Disclosure) filmi gerçek oldu.

Başkent Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın güvenlik sorumlularından 46 yaşındaki Allwyn Rondeau, iş arkadaşı olan 42 yaşındaki Lucy Chilton'ın tacizlerinden bunaldığını belirterek mahkemeye başvurdu. Uzun ve ayrıtılı soruşturmalar sonunda Rondeau'nun şikayetlerinin doğruluğu belirlendi ve mahkemece haklı bulundu.

HER FIRSATTA TACİZ ETTİ

Lucy'nin her fırsatta kendisini taciz etmesinden şikayetci olan Rondeau, ifadesinde "Onunla ofiste baş başa kalmaktan korkar hale gelmiştim. Beni yalnız yakaladığı her yerde taciz ediyordu. Onunla aynı asansöre binmemeye dikkat etmem gerekiyordu. Sürekli tedirgin halde çalışmam çok zordu. Benim yaptığım iş özel bir dikkat istiyor. Söz konusu güvenlik. Ancak Lucy Chilton'ın tacizleri yüzünden tedirginlik ve korku içinde verimli olamazdım. Bir kadını kabalık etmeden uzaklaştırmak da çok zor" dedi.

GÖĞÜSLERİYLE SIKIŞTIRDI

Bir başka iş arkadaşı ise dava için verdiği ifadede Lucy Chilton'ın asansördeki kalabalığı bahane ederek göğüsleriyle Rondeau'yu sıkıştırdığına şahit olduğunu ve çok şaşırdığını söyledi.

Davanın ilk aşamasında mahkeme tarafından haklı bulunan Rondeau şimdi 30 bin sterlin (yaklaşık 79 bin YTL) tazminat bekliyor.

EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI

Eşcinsel olduğunu da açıklayan Rondeau, 15 yıldır "hayat arkadaşıyla" sakin ve mutlu bir yaşam sürdüğünü ancak iş yerinde bir yıla aşkın bir süredir tacize uğramanın baskısıyla bu ilişkisinde de sorunlar yaşadığını söylerken "Ne iş, ne de özel hayatımda huzur kalmadı" dedi.