BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Çukurcada sevkiyat sürüyor

Şırnak’tan 30 araçlık bir konvoyla sevk edilen komandolar, PKK’nın en önemli geçiş güzergahı olan Çayırlı ve Hakan Tepe bölgesine konuşlandırıldı.

Abone ol

Dün gece saatlerinde Şırnak’tan 30 araçlık bir konvoyla sevk edilen komandolar, PKK’nın en önemli geçiş güzergahı olan Çayırlı ve Hakan Tepe bölgesine konuşlandırıldı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların hız kazandığı sınır bölgelerinde askeri hareketlilik de her geçen gün artıyor. Kuzey Irak sınırındaki birliklere asker ve mühimmat sevkiyatı tüm hızıyla devam ediyor. 2 gün önce Van’dan gelen 40 sivil otobüsteki komandolar, TIR’lara yüklü 10 tank ile çok sayıda askeri ve sivil kamyondan oluşan yaklaşık 100 araçlık konvoyla sınır bölgelerine sevk edilmişti. Bugün de Çukurca 3'üncü Taktik Alay Komutanlığı’nda bekletilen mühimmat yüklü 2 kamyonla birlikte 4 tank TIR’ların arkasına bağlanarak sınırın sıfır noktasındaki Hakan Tepe bölgesine götürüldü.

Bu arada dün gece saatlerinde Şırnak’tan içinde komandolarında bulunduğu 30 kadar araç, diğer birliklere takviye olarak PKK’nın en önemli geçiş güzergahlarına sevk edildi. Olası ikinci bir kara harekatı için Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek emri bekleyen Mehmetçik, gece dağlarda elleri tetikte nöbet tutarken, gündüzleri de mayın taramasını sürdürüyor. Askeri konvoyların en sık geçtiği Hakkari- Çukurca karayolunda Mehmetçik, güvenlik önlemlerini de arttırdı.