BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partililerin sicili kabarık

Meclis'teki linç girişiminin yankıları sürüyor. Erdoğan "Vekilim şiddet uygulamaz" dedi. Ama araştırma öyle demiyor...

Abone ol Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç’e yönelik TBMM’deki linç girişiminin yankıları sürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim milletvekilim hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan o zatın kendisidir” sözleriyle milletvekillerine sahip çıkarken AK Parti milletvekilleri bugüna kadar çok sayıda şiddet olayına karıştı.

Karakol basandan, karısını bond çanta ile dövene kadar birçok olay meydana geldi.  Bu olaylardan bir bölümü mahkemelere yansıdı. Eşini döven AKP milletvekilleri de bu nedenle yeniden aday yapılmadı.

Bugüna kadar AKP’lilerin karıştığı olaylardan bir bölümü şöyle:

ÜZERİNE YÜRÜDÜ: AKP Manisa milletvekili Mehmet Çerçi, Meclis'te CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'i dövmek istedi. Çerçi, Serter’in üzerine yürürken “Susturun şu kadını yoksa ben susturacağım" diye bağırdı.

KIZINI DÖVDÜ: AKP Gümüşhane  milletvekili Sabri Varan, 16 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı için mahkemelik oldu. 17 yıllık eşini boşayarak 17 gün sonra Meclis’teki sekreteri ile evlenen Varan’dan ayrılan eşi Nuriye Durmuşoğlu mahkemede ‘’ Bana ve kızıma şiddet uyguladı’’ dedi.

EŞE DAYAK: AKP Konya milletvekili Halil Ürün, dövdüğü 40 yıllık eşi Esma Ürün'ü "kasten yaraladığı" iddiasıyla 1.5 yıla hapisle yargılanıyor. Esma Ürün mahkemede olayı ‘’Bana yumruk attı. Bond çanta ile vurdu. Şikayet edeceğimi söyleyince, benim dokunulmazlığım var’ diye bana bağırdı” sözleriyle anlattı.

BÜROKRATA YUMRUK: Isparta Tarım İl Müdürü Ramazan Nazlı, AKP milletvekilleri Emin Bilgiç ve Sait Armağan tarafından silahla tehdit edildiği ve dövüldüğü ve yumruk atıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. “5 gün iş göremez” raporu da aldı.

POLİSE DAYAK: AKP Mardin eski milletvekili Selahattin Dağ, kimlik sorup üstünü aramak isteyen Mardin Havaalanı'nda görevli bir polisi dövdü. Ardından “Bir yanlış yaptı, biz de affettik. Ben polisi severim” dedi.

BAHÇIVAN’A ŞİDDET: Meclis’te çalışan Bilal Özdemir adlı bahçıvan yerleri süpürürken, “üzerine toz geldiği” gerekçesiyle bir milletvekili tarafından tokatlanarak dövüldü. Tanıklar bahçıvanı, AKP Giresun milletvekili Hasan Aydın'ın dövdüğünü iddia etti. Ancak AKP'li vekil, kendisiyle aynı ismi taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın'ı suçladı. CHP’li Aydın ise iddiayı reddetti ve olay tarihinde İstanbul’da olduğunu açıkladı. (Gazeteport)