BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  POLİTİKA

Meclista özel gündem

Meclis bu hafta özel gündemle toplanacak... Bu hafta açılışının 88. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak.

Abone ol

TBMM, bu hafta açılışının 88. yıldönümünü coşkuyla kutlayacak.
Kutlamalar, TBMM’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te kutlamaları kabul edecek. Genel Kurul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplanacak.
TBMM Genel Kurulunda, 22 Nisan Salı günü denetim konuları görüşülecek ve bazı bakanlar milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayacak. Meclisin 88. açılış yıldönümü kutlamaları ise 23 Nisan Çarşamba günü yapılacak. Kutlamalar, TBMM’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis’te kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle saat 14.00’de özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Toptan’ın açış konuşmasının ardından, TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak. Bu çerçevede, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı birer konuşma yapacak.

-KOMİSYONLAR-

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ise 24 Nisan Perşembe günü, Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek.

Tasarıya göre, üretim lisansı alıp faaliyet göstermeyen kişilerin lisansı iptal edilecek. Özel sektör şirketlerinin piyasada sahip olduğu pay, Türkiye’deki toplam kurulu elektrik enerjisi gücünün yüzde 20’sini geçemeyecek. Türkiye elektrik ticaret ve taahhüt anonim şirketi, mevcut sözleşmeler kapsamında imzalanan enerji alış ve satış anlaşmalarını TEAŞ ve TEDAŞ’tan devralacak.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı, kurulu gücü azami 200 kilovatlık üretim tesisi ile mikro kojenerasyon tesisi kuran gerçek ve tüzel kişiler, lisans alma ve şirket kurma yükümlülüğünden muaf tutulacak. Otoprodüktör gruplarına, mevcut lisanslarındaki hakları korunarak 2008 yılı sonuna kadar üretim lisansı verilecek. DSİ bünyesindeki üretim tesisi EÜAŞ’a devredilecek. BOTAŞ, uluslararası projelerde yatırım yapabilecek, benzer hizmetler sunan girişimcilerle ortaklık kurabilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, enerji yatırımlarıyla ilgili imar planları konusunda yetkili olacak.