BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.395,54
HABER /  GÜNCEL

Tüfekle pansiyon bastı

Tüfekle pansiyon basan üniversite öğrencisi genç, aralarında babasının da bulunduğu 10 kişiyi yaraladı.

Abone ol

Kumluca İlçesi'ne bağlı Olimpos Köyü'nde yan yana pansiyon işleten emekli astsubay 47 yaşındaki İsmet Karataş ile kuzeni ve kendisi gibi emekli astsubay olan 45 yaşındaki Hamdi Karataş'ın arası açıldı.
Uzun süredir küs olan Yakamoz Pansiyon'un sahibi İsmet Karataş ile Türkmen Pansiyon'un sahibi Hamdi Karataş ve çocukları dün akşam da müzik sesinin fazla açıldığı iddiasıyla tartıştı. Araya giren komşuları iki kuzen arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesini önledi.

TÜFEKLE PANSİYONU BASTI

İsmet Karataş'ın üniversite öğrencisi olan oğlu 22 yaşındaki Halil Karataş, bu sabah saat 10.30 sıralarında av tüfeğini yanına alarak, akşam tartıştıkları Hamdi Karataş'ın sahibi olduğu Türkmen Pansiyon'u bastı. Buradakilerle kısa süreyle tartışan Halil Karataş, ardından av tüfeği ile rastgele ateş açmaya başladı. O sırada bitişikte kendilerine ait Yakamoz Pansiyon'da bulunan babası hemen olay yerine gelerek, oğlunun elinden tüfeği almaya çalıştı.

PANSİYON SAHİBİ KURULDU BABASI VURULDU

Saldırıda hedef olan Türkmen Pansiyon'un sabihi Hamdi Karataş yara almadan kurtulurken, Halil Karataş'ın art arda ateşlediği tüfekten çıkan saçmalarla babası İsmet Karataş ağır, pansiyon sahibi Hamdi Karataş'ın babası Osman Karataş (71), pansiyonda çalışan Ufuk Çetin (21), Vedat Killioğlu (17), Fatih Mehmet Demir (24), Cemil Kartal (19), Erhan Kocaman (29), Fatih Delgenoğlu (21), Sevil Kılıç (23) ile yoldan geçen Osman Yorgancı (45) hafif yaralandı.

BABA AĞIR YARALI

Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedavi altına alınırken, oğlunun tüfeğinden çıan saçmalarla ağır yaralanan İsmet Karataş, önce Kemer Devlet Hastanesi'ne, ardından Antalya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

JANDARMAYA TESLİM OLDU

Pansiyona yaptığı silahlı baskından sonra Kumluca'ya giderek jandarmaya teslim olan Halil Karataş sorguya alınırken, olayın meydana geldiği Olimpos Köyü'nde yeni olay çıkmaması için güvenlik önlemi alındı.

HEPİMİZ AKRABAYIZ

Saldırıyı gerçekleştiren üniversite öğrencisiyle aynı adı taşıyan Olimpos Muhtarı Halil Karataş, yan yana pansiyon işletmeciliği yapan kuzenler arasındaki kavganın incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden çıktığını söyledi. Muhtar Karataş, “Hepimiz akrabayız. Sonuçta bir gencin bir anlık öfkesi nedeniyle yaşanmış bir olay. Büyüsün istemiyoruz. Tarafları barıştırmak için uğraşıyoruz” dedi.