BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,77
HABER /  GÜNCEL

Suriyelilere yine kucak açıldı

Ceylanpınar sınırının karşısında bulunan kasabada çatışmadan kaçan insanlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor

Abone ol

Ceylanpınar sınırının karşısında bulunan Resulayn kasabasında Özgür Suriye Ordusu ile da Esed güçleri arasında çıkan çatışmadan kaçan insanlar Türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. 

Esed jetlerinin muhaliflerin üzerine bomba yağdırması sonucu yüzlerce insan Ceylanpınar sınır kapısından geçerek Türkiye'ye sığındı. Gelen Suriyeli vatandaşlar sokakları doldurdu. Bazı mülteciler ise akrabalarının yanına gitti. Türk vatandaşları gelen mültecileri evlerinde ağırlayarak onlara kucak açtı. Ceylanpınar'da bulunan Türk vatandaşları da yaşanan çatışmalardan ve işyerlerine düşen şarapnel parçalarından dolayı evlerini terk ediyor.

SINIRDA ÇATIŞMANIN İZLERİ

Ceylanpınar sınırında yaşanan çatışmalardan dolayı ailesini Mardin'e gönderen Halit isimli bir vatandaş şunları kaydetti: "Savaş yüzünden ailemi Mardin'e gönderdim. Daha önce de yollamıştım ama çatışma bitince geri getirmiştim. Şiddetli savaş tekrar başlayınca ailemi yeniden Mardin'e gönderdim. Mermi evimizin içinde dolandı. Eşim ölümden döndü."

MÜSLÜMANLARA SESLENDİ

Esed jetlerinin Resulayn'ı bombalaması sonucu Türkiye'ye sığınan Kamuran Osu ise diğer Müslüman ülkelere seslenerek şunları kaydetti: Biz Türk'üz Kürdüz, Arabız. 3 millette birlikteyiz. Biz Müslümanız. Türkiye bugün Ceylanpınarda Suriyelilere çok yardım yaptı. Herkes kapılarını açmış, herşeyiyle yardım etmiş. Hastanelerini açmış. Diğer Müslüman ülkeler nerede? Arap ülkeleri Katar, Kuveyt bunlar nerede? 50 bin insan geldi. Uçaklarla insanlar vuruluyor."

BÖYLE MİSAFİR ETTİLER

Suriyeli mültecilere evini açan Ahmet Eken, bugün yaşanan çatışma nedeniyle 40 kişiyi evlerinde misafir ettiklerini ifade etti. Eken, "Gelen insanları yedirdik, içirdik. Şu durumda 40 kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye'nin bu işe el atması yetmiyor. Diğer ülkelerin de el atması gerekiyor. Birçok insan dışarıda aç bir şekilde bekliyorlar. Çoluk çocuk herkes birilerinin yolunu gözlüyor. İnşallah Allah'u Teala'nın yardımıyla tekrar eski günlerine dönerler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Suriyeli mültecilere kucak açan Mehmet Eken ise, "Herkes ile barış içerisinde yaşamayı istiyoruz. Burada herkes huzursuz. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar bu insanlara bakmak zorundayız." diye konuştu.

Bugün Ceylanpınar'a gelen bir diğer sığınmacı ise şunları kaydett: "Biz bugün evde oturuyorduk. Uçaklar bombardıman yaptı. Sınıra yaklaştık. Türk askerleri kapıyı açtı ve hepimizi onlar kurtardı. Bugün kü yaşadıklarımız dehşet bir şeydi."