BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.423,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu idam için AB'ye ne dedi?

Erdoğan'ın idam çıkışı Roma'da Davutoğlu'na soruldu. İşte Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun o soru karşısındaki ilginç cevabı;

Abone ol
Erdoğan'ın başlattığı idam tartışmalarına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Erdoğan'ın idamı Norveç'te işlenen katliama dikkat çekmek için gündeme getirdiğini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin AB sürecinde taahhütlerini yerine getirdiğini aynısını AB'den de beklediklerini söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve İtalya-Türkiye Forumu'na katılmak üzere Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın idamı gündeme getirmesiyle ilgili, "Sayın Başbakan o açıklamayı, Norveç'te onlarca kişiyi katleden Anders Behring Breivik'i kastederek söyledi" dedi.

ROMA'DAKİ PANELDE KONUŞTU
 
Roma'daki bir panelde İtalya Senatosu Başkan Yardımcısı Emma Bonino'nun "Erdoğan'ın açıklamalarından endişe duyuyoruz. Türkiye AB'ye girmek istemiyor mu?" sözlerihe ilişkin konuşan Davutoğlu,Türkiye ve Türklerin Avrupa tarihinin her zaman “Asli parçası” olduğunu vurguladı.
 
Türkiye'nin yüzünü Doğu'ya çevirdiğini söyleyenlerin tarih kitaplarına bakmaları gerektiğini de ifade eden Davutoğlu, “Reddedilsek bile biz Avrupalıyız” diyerek "Bizim stratejik tercihimiz hala AB üyeliğidir" şeklinde konuştu. AB'den ekonomik bir beklenti içinde olmadıklarını da anlatan Davutoğlu, gerekirse Türkiye'nin AB'ye ekonomik yardım yapabileceğini söyledi.